Σύμφωνοι και οι οδηγοί στη διεξαγωγή του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

Σύμφωνοι και οι οδηγοί στη διεξαγωγή του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

Παρόλο την τρομοκρατική επίθεση, το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς μετά τη FIA και τη Formula 1, συμφώνησαν και οι οδηγοί.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί από την Παρασκευή όλοι οι συμμετέχοντες στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα επηρεάσει την διεξαγωγή του 2ου φετινού αγώνα του πρωταθλήματος Formula 1. Καθώς μετά την διοργανώτρια αρχή, πράσινο φως για τη συνέχισή του έδωσαν και οι οδηγοί μετά από σύσκεψή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή (25.3.2022) και σε απόσταση μόλις 10 km από την πίστα που διεξάγεται το Grand Prix, ο σταθμός διανομής πετρελαιοειδών της Aramco στη Τζέντα δέχθηκε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες δύο δεξαμενές. Η επίθεση έγινε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, η εταιρεία προώθησης αγώνων Saudi Motorsport Company, δήλωσε ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι διοργανωτές του αγώνα παραμένουν σε άμεση επαφή με τις αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με τη Formula 1 και τη FIA, για να διασφαλίσουν ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί».

saudi arabia gp

«Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι το Grand Prix μπορεί να συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί και θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με αυτές και όλες τις ομάδες και θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της FIA.

Όμως, παρόλο τις διαβεβαιώσεις, οι οδηγοί είχαν τις δικές τους εύλογες ανησυχίες και εν τέλει χρειάστηκε η δική τους σύσκεψη για να... πειστούν να αγωνιστούν.

Έτσι, μετά την απόφαση των διοργανωτών και της Formula 1 να διεξαχθεί κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, οι οδηγοί είχαν μεταμεσονύχτια συνάντηση για να αποφασίσουν και οι ίδιοι αν θέλουν να αγωνιστούν. 

Μετά από συνεδρίαση περίπου τεσσάρων ωρών και με τους αρχηγούς των ομάδων να μεταφέρουν τις εξελίξεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της Formula 1, Stefano Domenicali, οι οδηγοί έλαβαν την απόφαση να αγωνιστούν κανονικά στο Grand Prix.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube