Subaru Crosstrek Desert Racer

Subaru Crosstrek Desert Racer

Ένα αγωνιστικό buggy με κινητήρα Boxer της Subaru απόδοσης 300 PS.

H Subaru σε συνεργασία με την Crawford Performance και την Grabowski Brothers Racing παρουσίασαν το νέο αγωνιστικό buggy Subaru Crosstrek Desert Racer, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στον αγώνα Baja 500 το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Το buggy ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στα παραδοσιακά γραφικά της Subaru που συνδυάζουν μπλε και χρυσή απόχρωση και κάνουν πρεμιέρα φέτος στη συγκεκριμένη κατηγορία. To όχημα κινείται με τη βοήθεια ενός ατμοσφαιρικού Boxer κινητήρα 2,5 λίτρων της Subaru που κατασκευάστηκε από τον Quirt Crawford και αποδίδει 300 PS.

Subaru

Όπως δήλωσε ο Quirt Crawford: «Η Subaru είναι γνωστή για τις επιτυχίες της στα rally, όμως κινητήρες της Subaru χρησιμοποιούνται και στα εκτός δρόμου buggy εδώ και πολλά χρόνια. Ο στόχος μου με το πρόγραμμα Crosstrek Desert Racer ήταν να αποδείξω τι είναι δυνατό με έναν ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα σε μια κατηγορία χωρίς περιορισμούς και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ δυνατά.»

Στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει την επίδοση της περσινής σεζόν, οπότε είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα Crosstrek Desert Racer υποστηρίζεται από τη Subaru από το 2017 με σημαντικότερη στιγμή τη νίκη στην κατηγορία Class 5 Unlimited του μακρύτερου εκτός δρόμου αγώνα στις Η.Π.Α. μήκους 885 km από το Vegas στο Reno.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube