Στο GT World Challenge με Audi R8 LMS GT3 o Valentino Rossi

Στο GT World Challenge με Audi R8 LMS GT3 o Valentino Rossi

Ο θρύλος των δύο τροχών, Valentino Rossi, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα GT World Challenge series με ένα Audi R8 LMS GT3 EVO II.

Mπορεί o Valentino Rossi να αποχώρησε από το MotoGP πέρυσι, η αγάπη του όμως για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν έχει τελειώσει. Επιπλέον για πολλοστή φορά βρίσκεται στη θέση του μπάκετ ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, αυτή τη φορά όμως για να συμμετάσχει σε πρωτάθλημα.

Ο Rossi λοιπόν θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Βελγικής ομάδας W Racing Team η οποία έχει κερδίσει το πρωτάθλημα GT World Challenge 4 φορές τα τελευταία 8 χρόνια, παίρνοντας μέρος σε όλο το πρωτάθλημα με το αγωνιστικό Audi R8 LMS GT3 EVO II.

Rossi

To συγκεκριμένο αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου του 2021 και εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,2 lt V10 που αποδίδει 577 ίππους. Σε σχέση με το προηγούμενο, διαθέτει επιπλέον νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, νέο αεροδυναμικό πακέτο και βελτιωμένα συστήματα πρόσφυσης. 

Γυρνώντας πάλι στο πρωτάθλημα GT World Challenge Series, οι δοκιμές γι' αυτό ξεκινούν στις 8 Μαρτίου στην πίστα Paul Ricard στη Γαλλία, ενώ ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Imola την 1η Απριλίου.

Rossi WRT GT

Ο Rossi δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα με τη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι απόλυτα έτοιμος να αφοσιωθεί στο απαιτητικό πρόγραμμα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Παράλληλα, δεν έκρυψε πως ήταν επιθυμία του να τρέξει σε αγώνες αυτοκινήτου, από τη στιγμή που θα εγκατέλειπε το MotoGP, κάτι που προφανώς κατάφερε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube