Stellantis: Αγοράζει την εταιρεία car-sharing που δημιούργησαν Mercedes και BMW

Stellantis: Αγοράζει την εταιρεία car-sharing που δημιούργησαν Mercedes και BMW

Στόχος της Stellantis είναι να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία car-sharing παγκοσμίως με 15 εκατ. ενεργούς χρήστες. 

Το 2018, η Mercedes-Benz και η BMW AG δημιούργησαν από κοινού μια κοινοπραξία car-sharing, την Share Νow, με την οποία ήθελαν να μπουν δυναμικά στον τομέα της κοινής χρήσης αυτοκινήτων. 

Στόχος τους ήταν να ανταγωνιστούν παρόχους κινητικότητας όπως η Uber, κυρίως επί ευρωπαϊκού εδάφους διαθέτοντας προς ενοικίαση μέσω εφαρμογών μικρά μοντέλα των ΜΙΝΙ, smart και Mercedes-Benz. Ωστόσο, το εγχείρημα αποδείχθηκε πως δεν ήταν τόσο κερδοφόρο όσο αναμένονταν και τώρα η Stellantis έρχεται να αγοράσει αυτήν την εταιρεία με ένα τίμημα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. 

Με αυτή την κίνηση, η Stellantis στοχεύει να έχει νέες ροές εσόδων καθώς στρέφεται στα ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον θα ενισχύσει το αντίστοιχο τμήμα της, το Free2move καθώς η Share Now δραστηριοποιείται σε 16 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και έχει περίπου 3,4 εκατομμύρια πελάτες.

Αν και οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν την τιμή, ο Juergen Pieper, αναλυτής της Bankhaus Metzler, είπε ότι πιθανότατα το τίμημα θα είναι πολύ χαμηλότερο από τα €500 εκατ. και πολύ κοντά στα €250 εκατ. Ο ίδιος εκτιμά πως η Share Now έχει ζημιές της τάξης των €200 εκατ. ετησίως και για το λόγο αυτό Mercedes-Benz και BMW αποφάσισαν να την πουλήσουν. 

Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Stellantis, η VW, είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της Europcar ως μέρος μιας ευρύτερης κίνησης για τη δημιουργία μιας εκτεταμένης πλατφόρμας υπηρεσιών κινητικότητας.
 
Την επόμενη δεκαετία η Stellantis σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία του Free2move παγκοσμίως, αυξάνοντάς την σε 15 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και επιτυγχάνοντας καθαρά έσοδα €2,8 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube