Στα σκληρά χώματα της Σαρδηνίας η μάχη του WRC [video]

Στα σκληρά χώματα της Σαρδηνίας η μάχη του WRC [video]

Ο Neuville θα καθαρίζει το δρόμο αυτή τη φορά με τον Ogier να θέλει να κλείσει την ψαλίδα που τον χωρίζει από τον Βέλγο. 

Με τον Neuville να προηγείται στη βαθμολογία και τον Ogier να θέλει να μην αφήσει τον Βέλγο να ξεφύγει κι' άλλο το WRC πηγαίνει Σαρδηνία για τον έβδομο αγώνα της σεζόν.

Η Σαρδηνία είναι ο τρίτος συνεχόμενος χωμάτινος αγώνας και-κατά γενική ομολογία- ο πιο σκληρός από όλους.  που είναι και ο πιο σκληρός στο καλαντάρι. 
Πολλές από τις ειδικές διαδρομές είναι ιδιαίτερα σκληρές με τη σειρά εκκίνησης να διαδραματίζει και εδώ σημαντικό ρόλο και τον Neuville να είναι αυτός που θα ανοίγει το δρόμο.  Βέβαια, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά του καιρού που μιλούν για βροχή, ο Βέλγος θα είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτούς που θα τον ακολουθούν στις πιθανότατα λασπωμένες ειδικές. 
Ένας άλλος πονοκέφαλος για οδηγούς και μηχανικούς θα είναι η επιλογή ελαστικών. 

Ο αγώνας έχει ως επίκεντρο το λιμάνι του Alghero όπου και το σερβις παρκ, ενώ ο αγώνας έχει κρατήσει κατά 66% την ίδια σχεδίαση με πέρυσι με τις αλλαγές να εντοπίζονται στο υπόλοιπο 33%. Μεγαλύτερη ειδική είναι αυτή στο Monti di Ala που έχει μήκος 37 km. 

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες, η Hyundai θα κατέβει με τους Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon, αφήνοντας στον πάγκο τον Dani Sordo. Με τον Neuville να κυνηγά τη νίκη, o Mikklsen θα προσπαθήσει να αλλάξει τις ισορροπίες και να κάνει μια καλή επίδοση και τον Paddon να ξορκίσει την σφοδρή έξοδο που είχε την Πορτογαλία. 

Στην M-SPORT θα παραταχθούν στην εκκίνηση οι Ogier, Evans και Suninen με τον Γάλλο πεντάκις παγκόσμιο να θέλει να επωφεληθεί από τη σειρά εκκίνησης και να πάρει το πλεονέκτημα από την πρώτη ημέρα. Την ίδια στιγμή οι Evans και Suninen έχουν ανεβασμένο ηθικό μετά το βάθρο στην Πορτογαλία και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η επίδοσή τους εκεί δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. 

Στο στρατόπεδο της Toyota, o Tanak στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα, αφού πετυχαίνει επιδόσεις και νίκες. Ο Εσθονός είναι σε μεγάλη φόρμα, είναι γρήγορος και σταθερός αλλά στάθηκε άτυχος στην Πορτογαλία και τώρα θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ας μην ξεχνάμε πως ο Tanak στη Σαρδηνία έχει πετύχει την πρώτη του νίκη στο WRC. Την ίδια στιγμή ο  Latvala πρέπει να διαχειριστεί το άγχος του, άγχος που φουντώνει αφού βλέπει ότι οι νέοι (στην ομάδα) είναι και ταχύτεροι και πιο αποτελεσματικοί και αυτός έχει έως τώρα μια κακή χρονιά. Τέλος ας μην υποτιμούμε τον Lappi που έχει αποδείξει ότι και ταχύς είναι και μαχητής. 

Τέλος, στη Citroen, φαίνεται ότι μετά την απομάκρυνση του Meeke προσπαθούν την διαχειριστούν την επόμενη μέρα. 
Craig Breen και Mads Ostberg θα σηκώσουν όλο το βάρος στη Σαρδηνία και σίγουρα η ψυχολογία τους δεν θα βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο. Αμφότεροι δείχνουν ικανοί για κάτι καλό αλλά όχι για βάθρο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube