Σπάνια Lambo Countach ξεχασμένη σε γκαράζ

Σπάνια Lambo Countach ξεχασμένη σε γκαράζ

Ανήκει σε… γιαγιά, θύμα της κρίσης, έχει μείνει εκεί τα τελευταία 20 χρόνια – και μάλιστα όχι μόνη της.

“Barn finds” είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τα κλασικά αυτοκίνητα που ανακαλύπτονται αναπάντεχα μετά από χρόνια – κι ας μη βρίσκονται απαραίτητα σε αχυρώνα.

Αυτού του τύπου οι ανακαλύψεις τραβούν το ενδιαφέρον κάθε φαν των κλασικών αυτοκινήτων καθώς υπάρχει μια ιστορία πίσω από κάθε «κρυμμένο θησαυρό».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο θησαυρός είναι μια Lamborghini Countach του 1982 και την αποκάλυψε ο χρήστης του Reddit, “eriegin”, λέγοντας ότι ανήκει στη… γιαγιά του κι έχει μείνει ξεχασμένη σε γκαράζ μαζεύοντας σκόνη για 20 χρόνια

Επιπλέον, δεν προκειται για μια οποιαδήποτε Countach. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχουμε εδώ την κορυφαία Countach 5000 S, μια από τις μόλις 321 που κατασκευάστηκαν. Έχει έναν ατμοσφαιρικό V12 4,8 λίτρων και 500 ίππων και, παρότι ο εγγονός της ιδιοκτήτριας λέει ότι είναι σε κακή κατάσταση, η αξία της ως πρότζεκτ ανακατασκευής θα πρέπει να είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο “eriegin” λέει ότι η Countach αγοράστηκε από τον εκλιπόντα παππού του, το 1989. «Ο μακαρίτης ο παππούς μου την αγόρασε για την εταιρεία ενοικίασης εξωτικών αυτοκινήτων που είχε. Όμως, αφού τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε σημείο που η επιχείρηση έγινε μη βιώσιμη, την έκλεισε αλλά ανεξήγητα κράτησε τα αυτοκίνητα [βλέπουμε στις φωτογραφίες και μια Ferrari 308 GTS] μισοκρυμμένα σε γκαράζ που έσταζαν επί 20 και πάνω χρόνια, αντί να τα πουλήσει. Μη με ρωτάτε γιατί, δεν έχω ιδέα», γράφει στο post.

Από τη μια είναι κρίμα ένα πολύτιμο supercar να καταστρέφεται κατ’ αυτό τον τρόπο, όμως από την άλλη είναι ευχάριστο που ανακαλύφθηκε και είδε ξανά το φως της ημέρας.

Κανένας ενδιαφερόμενος με πολλά δολάρια και το απαραίτητο μεράκι;…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η θρυλική Countach στα χέρια του θρύλου Valentino Balboni [video]

[Πηγή: Reddit μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube