ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda: Γαλεράκης και Χαραλαμπόπουλος έδωσαν το ρυθμό στη Ριτσώνα

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda: Γαλεράκης και Χαραλαμπόπουλος έδωσαν το ρυθμό στη Ριτσώνα

Στην Ανάβαση της Ριτσώνας συνεχίζεται το πρωτάθλημα SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, με τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου να δίνουν νέο ρεκόρ διαδρομής για την κατηγορία.

Στο γνωστό μοτίβο των πολύ μικρών διαφορών ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της φετινής Ανάβασης Ριτσώνας για τους οδηγούς του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2019. Στον αγώνα που διοργανώνει το Σωματείο Α.Σ.Μ.Α. συμμετέχουν 13 Skoda Fabia 1.2 TSI και φροντίζουν για μια ακόμη φορά να αποδείξουν ότι ο θεσμός του Ενιαίου είναι ο πλέον ανταγωνιστικός.

Τα αναβαθμισμένα φέτος Skoda Fabia, με περισσότερη ισχύ από πέρσι, ήταν αναμενόμενο ότι θα κινηθούν ταχύτερα σε σχέση με τον αγώνα του 2018. Ωστόσο ο πολύ ζεστός καιρός του Σαββάτου και η αρκετά σκονισμένη διαδρομή έβαλαν σημαντικό βαθμό δυσκολίας στους οδηγούς. Ωστόσο, η ικανότητα των οδηγών αλλά και η πρόσφυση των ελαστικών της Naknang, έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι χρόνοι του Σαββάτου δείχνουν ότι εκτός από πολύ γρήγορο για τα μέτρα της κατηγορίας ρυθμό, την Κυριακή θα έχουμε και έντονο συναγωνισμό.

eniaio
Ο Σπύρος Γαλεράκης ψάχνει δεκατάκια στο video, με τη βοήθεια του σπεσιαλίστα Νίκου Ζάχου

Οι πρωταγωνιστές της κορυφής ήταν οι ίδιοι σήμερα και στα δύο σκέλη: Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο Σπύρος Γαλεράκης. Ο πρώτος σημείωσε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στην Ριτσώνα από τα Fabia του Ενιαίου (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), ξεπερνώντας τους χρόνους που του χάρισαν πέρσι δύο νίκες. Ο Γαλεράκης, οδηγός της Skoda Μακρής δείχνει πιο διαβασμένος και έτοιμος να εκμεταλλευτεί το ισχυρότερο φέτος αυτοκίνητο. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο συμπληρώνει ο Στάθης Κουκέας, ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τους Νέους. Ανήμερα των 40ων γενεθλίων του ο Κουκέας ανταγωνίζεται στα ίσια τους 25άρηδες, ελάχιστα δέκατα πιο πίσω σε χρόνους.

ενιαίο
Ο Χαραλαμπόπουλος καθ' οδόν προς την επίτευξη του ρεκόρ διαδρομής για τα Fabia στη Ριτσώνα

Το ίδιο ισχύει και για τον «Λε Μαν», με τη διαφορά ότι έχει ξεπεράσει την ηλικία των 40 εδώ και μερικά χρόνια… Ο Λεωνίδας Μανιατόπουλος διατήρησε και σε αυτόν τον αγώνα την κεκτημένη ταχύτητα, καθώς φέτος δείχνει πραγματικά αναγεννημένος.
 
Μικρές είναι οι διαφορές και στις πιο πίσω θέσεις, με 4 οδηγούς σε τρία μόλις δέκατα, στη μάχη των θέσεων 5-8. Αυτή ήταν η πρώτη γεύση από την φετινή Ανάβαση Ριτσώνας. Οι δύο Κυριακάτικοι αγώνες του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda αναμένονται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα περάσματα ξεκινούν στις 10:30 με τον δρόμο να κλείνει από τις 09:00.

ενιαίο
Ο Στάθης Κουκέας "πυροβολεί" ανήμερα των γενεθλίων του
ενιαίο
Συνεχίζει στο ίδιο γρήγορο τέμπο ο αναγεννημένος φέτος "Λε Μαν"
ενιαίο
Στην πέμπτη θέση σταθερά και στα δύο σκέλη ο Δημήτρης Ρεμέντζης

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube