Skyworth Skyhome, ποιος ασχολείται ακόμα με την Ευρώπη;

Skyworth Skyhome, ποιος ασχολείται ακόμα με την Ευρώπη;

Αυτοκίνητο ή ιδιωτικό τζετ με ρόδες; Έχει ψυγείο, τεράστιες οθόνες κι ανακλινόμενα καθίσματα. Α, και 625 PS.

Μετά την Xiaomi και την Apple, άλλος ένας κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών -η Skywell- αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να φτάσει στη γραμμή παραγωγής το επόμενο έτος. Ονομάζεται Skyworth Skyhome και μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά υπόσχονται να το βοηθήσουν να ξεχωρίσει από το πλήθος των νεοφανών EV.

Το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι κατά 90% αντιπροσωπευτικό του τελικού μοντέλου παραγωγής, που αναμένεται να είναι διαθέσιμο μεταξύ 220.000 και 250.000 γιουάν. Χοντρικά από €28.000 ως €32.000 με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Φαντασία, ευρηματικότητα, κομψότητα, τα κινεζικά EV προσφέρουν τόλμη και νέες ιδέες, στοιχεία που λείπουν από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές

Αν το σχήμα του σας φαίνεται οικείο, είναι διότι όλα τα ηλεκτρικά έχουν απαλές κομψές γραμμές για βέλτιστη αεροδυναμική αντίσταση, ώστε να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Skyworth Skyhome

Έτσι, όλα μοιάζουν αναμεταξύ τους. Το Skyhome θυμίζει έντονα το νέο ηλεκτρικό σεντάν της Toyota από μπροστά και την Taycan από πίσω. Σε μια τόσο ομογενοποιημένη σχεδίαση, πώς θα διαφοροποιηθείς;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Xiaomi SU7 είναι ένα 4τροχο smartphone με 673 PS

Με το εσωτερικό, διατείνεται η Skyworth, το αυτοκινητιστικό παρακλάδι της Skywell. Στο ταμπλό υπάρχει μια τεράστια κυρτή οθόνη που φιλοξενεί το σύμπλεγμα του πίνακα οργάνων και της οθόνης infotainment κι εκτείνεται μέχρι μπροστά από τον συνοδηγό.

Skyworth Skyhome

Το ιδιαίτερο τιμόνι yoke δεν περιορίζει τη θέα προς την οθόνη, ενώ ο μελετημένος ατμοσφαιρικός φωτισμός και μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών υλικών δίνουν απωανατολίτικο χρώμα στην καμπίνα.

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων περνούν ακόμα καλύτερα, αφού απολαμβάνουν μια ιδιαίτερα φαντασμαγορική εμπειρία τεχνολογίας χάρη στην τεράστια εύκαμπτη οθόνη που ξεδιπλώνεται από την οροφή.

Skyworth Skyhome

Ένα μεγάλο ψυγείο στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας μεριμνά για τα πόσιμα, ενώ οθόνες στο πίσω μέρος των μπροστινών προσκεφάλων κι ένα ζευγάρι τραπεζάκια συμπληρώνουν την καλοπέραση. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα πίσω καθίσματα μπορούν επίσης να ανακλιθούν και περιλαμβάνουν λειτουργία μασάζ. Ανάποδα ανοιγόμενες πόρτες επιτρέπουν στους πίσω επιβάτες να μπαίνουν μέσα πιο εύκολα. 

Skyworth Skyhome

Όχι πως ο οδηγός θα μείνει παραπονεμένος. Το Skyworth Skyhome θα διατίθεται τόσο δικίνητες, όσο και σε 4κίνητες εκδόσεις. Η τελευταία θα αποδίδει 625 PS και θα μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε 3,5". Για τα δυναμικά χαρακτηριστικά θα εγγυάται η αερανάρτηση και το σύστημα 4διεύθυνσης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube