Škoda: Μετέτρεψε ένα Fabia σε ηλεκτρικό rally car [video]

Škoda: Μετέτρεψε ένα Fabia σε ηλεκτρικό rally car [video]

Tο πρωτότυπο RE-X1 Kreisel της Škoda Motorsport μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα rally cars του αύριο.

H Škoda και συγκεκριμένα το αγωνιστικό τμήμα της τσέχικης φίρμας, παρουσίασαν την τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού rally car, RE-X1 Kreisel.

Το εν λόγω πρωτότυπο βασίζεται στο Fabia Rally2 evo και εξελίσσεται εδώ και καιρό από κοινού, με τη Škoda Motorsport, την Kreisel Electric και την Baumschlager Rallye & Racing. Πλέον το Fabia Rally2 evo, κρύβει κάτω από το αγωνιστικό του κουστούμι μια μπαταρία 52,5 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 354 PS με 600 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει πως το εν λόγω πρωτότυπο είναι ισχυρότερο σε προδιαγραφές από ένα συμβατικό rally car, που εφοδιάζεται με 1.600άρη τούρμπο κινητήρα 291 PS με 425 Nm. 

skoda

Το ηλεκτρικό κόνσεπτ, όπως αναμενόταν, φέρει πλήθος τεχνικών αλλαγών. Ενισχυμένο πλαίσιο, αναβαθμισμένες αναρτήσεις, ισχυρότερα φρένα και νέα κατανομή βάρους αφού πλέον στο δάπεδο του  στεγάζονται συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου. Δυστυχώς, η Škoda Motorsport, δεν ανακοίνωσε ποιο είναι το βάρος του αυτοκινήτου.

Παρότι το RE-X1 Kreisel είναι ακόμα πρωτότυπο, η Αυστριακή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Austrian Motorsport Federation AMF) έδωσε την απαραίτητη άδεια και το αγωνιστικό της Škoda θα συμμετάσχει σε ορισμένους ασφάλτινους αγώνες στο αυστριακό πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από τον μήνα Ιούλιο που διανύουμε.

Ο ισχυρός άνδρας της Škoda Motorsport, Michal Hrabánek, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό συνδυασμό παραδοσιακών αξιών και τεχνολογίας του μέλλοντος. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί των ράλι θα το λατρέψουν».  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube