Shell: Μετατρέπει τα πρατήρια της σε σταθμούς φόρτισης

Shell: Μετατρέπει τα πρατήρια της σε σταθμούς φόρτισης

Ο πετρελαϊκός γίγαντας δημιουργεί το δικό του δίκτυο φορτιστών αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά πρατήρια υγρών καυσίμων.

Το νέο «EV Hub» της Shell στο Λονδίνο μας δίνει μια πρώτη γεύση από το μέλλον των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο πετρελαϊκός κολοσσός, ο οποίος διαθέτει επί του παρόντος ένα δίκτυο σχεδόν 8.000 σημείων φόρτισης, μετέτρεψε πρόσφατα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο Fulham του κεντρικού Λονδίνου, σε ένα πρότυπο ηλεκτρικό κόμβο φόρτισης οχημάτων. 

shell

Σύμφωνα με το πλάνο της Shell στο εγγύς μέλλον τα παραδοσιακά πρατήρια ανεφοδιασμού θα αντικατασταθούν από σταθμούς φόρτισης στα πρότυπα του συγκεκριμένου «Hub». Ο εν λόγω σταθμός διαθέτει δέκα σημεία γρήγορης φόρτισης (DC 175 kW) και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του κτηρίου οι οποίοι τροφοδοτούν με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια τους ταχυφορτιστές.

Επιπλέον, υπάρχει ένας άνετος χώρος αναμονής για τους οδηγούς που φορτίζουν τα οχήματα τους στον οποίο φυσικά θα μπορούν να πιουν το καφέ τους ή απλώς να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση του αυτοκινήτου τους.

Το μακροπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας προβλέπει την τοποθέτηση 50.000 φορτιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2025 και 800 ακόμη σε χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube