node/35598

SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, Ανάβαση Ριτσώνας – Στις λεπτομέρειες

Τις νίκες στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda στην Ανάβαση Ριτσώνας μοιράστηκαν ο Στάθης Κουκέας με τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο. Και στους δύο αγώνες κοντά τους ήταν ο Σπύρος Γαλεράκης, ενώ από εκεί και πίσω υπήρξαν διάφορες εναλλαγές.

Στο πρωινό πρώτο σκέλος ο Κουκέας επέστρεψε εντυπωσιακά στα καλά αποτελέσματα μετά την παρένθεση των Μέγαρων. Πήρε έτσι την τρίτη φετινή του νίκη σε επίπεδο Γενικής και παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου. Ο Χαραλαμπόπουλος έμεινε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω σε αυτή την μονομαχία, απάντησε όμως στο 2ο σκέλος. Κατάφερε και εκείνος με τη σειρά του να πέσει στο 2’29” και συνολικά συγκέντρωσε 43 βαθμούς που ήταν η καλύτερη συγκομιδή στη Ριτσώνα.

χαραλαμπόπουλος
Τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών πέτυχε ο Χαραλαμπόπουλος στη Ριτσώνα

Στις λεπτομέρειες έχασε ο Γαλεράκης την ευκαιρία να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Το πρώτο δικό του πέρασμα ήταν μόλις δυόμισι δέκατα πιο αργό από τον Χαραλαμπόπουλο, ενώ στο δεύτερο σκέλος ολοκλήρωσε δεύτερος μόλις ένα δέκατο εμπρός από τον Κουκέα.

γαλερακης
Λεπτομέρειες έλειψαν από τον Γαλεράκη για να φτάσει στη νίκη. Κινήθηκε πολύ γρήγορα πάντως και είχε το πιο παραγωγικό του αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.


 

eniaio
O "Λε Μαν" πήγε εξαιρετικά στον πρώτο αγώνα, αλλά στον δεύτερο δεν απέφυγε τα λάθη.


Ο «Λε Μαν» ακολούθησε στην τέταρτη θέση στον πρώτο αγώνα, συνεχίζοντας στο δρόμο της διαρκούς βελτίωσης. Στο δεύτερο σκέλος οδήγησε πιο επιθετικά αλλά δεν του βγήκε το ρίσκο. Οι Αναβάσεις είναι το αγαπημένο τερέν του Δημήτρη Ρεμέντζη και το έδειξε και στη Ριτσώνα. Ήταν σταθερός και στα δύο σκέλη, κατακτώντας δύο φορές την 5η θέση της Γενικής, ενώ ανέβηκε και δύο φορές στο βάθρο των οδηγών άνω των 30 ετών. Συνολικά συγκέντρωσε 20 βαθμούς.

ρεμε
Σταθερά γρήγορος ο Ρεμέτζης, με τον 5ο χρόνο Γενικής και στα δύο σκέλη.


 
Η επιστροφή του Μιχάλη Δουλτσίνου, έπειτα από την απουσία του στα Μέγαρα, συνδυάστηκε με 20 βαθμούς στη Γενική και άλλους τόσους στην κατηγορία των Νέων. Αυτό αλλά και το κακό αποτέλεσμα του Κωνσταντίνου Γιαννίκου, ο οποίος σε κανένα πέρασμα του δεν απέφυγε τα λάθη, αφήνει στον Δουλτσίνο την ελπίδα για καλύτερη πορεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ενιαιο
Επιστροφή για τον Μιχάλη Δουλτσίνο μετά την απουσία από τον αγώνα των Μεγάρων, με καλή εμφάνιση.

Ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης ολοκλήρωσε στη Ριτσώνα το καλύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της πορείας του. Αντίστοιχα ικανοποιημένος ήταν και ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος ο οποίος μετά το καλό αποτέλεσμα στην Ριτσώνα άρχισε ήδη να σκέφτεται με άλλον αέρα την Ανάβαση Δημητσάνας, της γενέτειράς του, η οποία είναι ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος.

ενιαίο
Η Ανάβαση ταίριαξε πολύ καλύτερα στο οδηγικό στιλ του Χαλιβελάκη ο οποίος είχε τον καλύτερο μέχρι σήμερα αγώνα του.


 
Πιο πίσω βρέθηκαν ο Γιώργος Σαρταμπάκος ο οποίος θα ξεχάσει γρήγορα το κακό δεύτερο σκέλος αλλά απόλαυσε τον βαθμό του πρώτου και κυρίως την οδήγηση σε αυτό. Ο Θεμιστοκλής Πετράκης, ακόμη μία συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας Skoda Μακρής έζησε την ατμόσφαιρα της Ριτσώνας πλουτίζοντας τις εμπειρίες του. Από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, έναν πραγματικό gentleman των αγώνων, δεν λείπουν οι εμπειρίες, καθώς μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Ενιαίο και στην πολύ πιο απαιτητική συμμετοχή με τη Ferrari 458 Challenge στην κατηγορία Formula Saloon.

 

TAGS
node/39417

Ποιοί οδηγοί της F1 δε γονάτισαν για το "Black Lives Matter"; [video]

Όλοι ανεξαιρέτως δήλωσαν πως υποστηρίζουν τον αγώνα κατά του ρατσισμού όμως κάποιοι επέλεξαν να μη γονατίσουν συμβολικά στη γραμμή της εκκίνησης.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ποιοί οδηγοί της F1 δε γονάτισαν για το "Black Lives Matter"; [video]

Το αφιέρωμα της Formula 1 κατά τη διάρκεια του Αυστριακού Grand Prix για την υποστήριξη του κινήματος "Black Lives Matter" κατά του ρατσισμού, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους οπαδούς του αθλήματος όταν είδαν ορισμένους από τους οδηγούς να μη γονατίζουν στη γραμμή της εκκίνησης.

Το συμβάν έγινε πριν από το ξεκίνημα της σεζόν του 2020 που παρατάθηκε λόγω πανδημίας, ως μια συμβολική κίνηση μετά από απόφαση της ομοσπονδίας των οδηγών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οδηγοί «στέκονται ενωμένοι με τις ομάδες τους απέναντι στο ρατσισμό και τις προκαταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα ενστερνίζονται τις αρχές της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ενσωμάτωσης, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Formula 1 σε αυτές».

 Όπως θα δείτε και στο βίντεο, όλοι οι πιλότοι της F1 φόρεσαν μαύρα T-Shirt με την επιγραφή "End Racism", εκτός από τον Lewis Hamilton που επέλεξε το σύνθημα "Black Lives Matter". Αντίθετα με την πλειοψηφία των οδηγών που γονάτισε συμβολικά, έξι πιλότοι αποφάσισαν να σταθούν όρθιοι - οι Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Daniil Kvyat, Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi.

Ο Ιταλός Charles Leclerc δικαιολόγησε την απόφασή του στο twitter λέγοντας: «Πιστεύω πως αυτό που μετράει είναι τα στοιχεία και οι συμπεριφορές στην καθημερινή μας ζωή αντί για τυπικές χειρονομίες που μπορούν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενες σε ορισμένες χώρες. Δεν θα γονατίσω αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως είμαι λιγότερο αφοσιωμένος από τους υπόλοιπους στη μάχη κατά του ρατσισμού.»

Σε αντίστοιχο ύφος ήταν και η ανακοίνωση του Ολλανδού Max Verstappen: «Είμαι πολύ αφοσιωμένος στην ισότητα και τη μάχη κατά του ρατσισμού. Όμως πιστεύω πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφραστεί στο χρόνο και με τον τρόπο που του ταιριάζει. Δεν θα γονατίσω σήμερα αλλά σέβομαι και υποστηρίζω τις προσωπικές επιλογές κάθε οδηγού.»

Lewis Hamilton

Από τη μεριά του, ο Βρετανός Lewis Hamilton που είναι ο μοναδικός έγχρωμος οδηγός, γνωστός ακτιβιστής και θερμός υποστηρικτής του κινήματος "Black Lives Matter" δήλωσε: «Γνωρίζω τις απόψεις ορισμένων οδηγών αλλά στην τελική κανένας δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να γονατίσει. Δεν ζήτησα ποτέ ούτε απαίτησα από κανένα να γονατίσει. Δεν το ανέφερα καν. Αναφέρθηκε από τη διοργάνωση της Formula 1 και την ομοσπονδία Grand Prix Drivers Association. Άφησα τους πάντες να μιλήσουν και στη συνέχεια τους είπα παιδιά, εγώ θα το κάνω αλλά εσείς να κάνετε ότι νιώθετε πως είναι σωστό. Νιώθω ευγνωμοσύνη απέναντι σε όσους γονάτισαν μαζί μου. Είναι ακόμα ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλλά τελικά, το αν γονάτισες ή όχι δεν θα αλλάξει τον κόσμο. Είναι πολύ μεγαλύτερο θέμα ανά τον κόσμο αλλά για εμένα προσωπικά, ο καθένας έχει τη δική του προσωπική επιλογή.»

Θέση για την επιλογή των συναδέλφων του πήρε και ο Αυστραλός Daniel Ricciardo που δήλωσε: «Η συζήτηση με τους οδηγούς μου έδειξε πως όλοι μας είμαστε 100% μαζί με την υποστήριξη του μηνύματος και την εξάλλειψη του ρατσισμού. Κανένας από εμάς δεν είναι αντίθετος με αυτό οπότε όλοι το υποστηρίζουμε. Απλά πιστεύω πως υπήρξε μια δυσκολία με μερικούς οδηγούς και την εθνικότητά τους, και το συμβολισμό που έχει για αυτούς το να γονατίζουν. Προφανώς, ο λόγος που εμείς το κάναμε ήταν ξεκάθαρα για να υποστηρίξουμε το Black Lives Matter. Δεν είναι θέμα πολιτικής ή κάτι άλλο. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή για τις εθνικότητες ορισμένων οδηγών και το πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί αυτή η κίνηση τους. Τους ακούσαμε όλους, όλες τις απόψεις, και δεν θα εκθέσουμε κανένα. Όλοι μας αντιληφθήκαμε πως θα κάνουμε μόνο ότι νιώθουμε άνετα να κάνουμε. Και κανένας δεν θα κριθεί για την επιλογή του να μην σταθεί με συγκεκριμένο τρόπο ή να μην γονατίσει.»

Εκτός από τη συμβολική κίνηση των οδηγών, η ομάδα της Mercedes-AMG άλλαξε το χρώμα των μονοθεσίων της από ασημί σε μαύρο - και τις στολές των οδηγών της Hamilton και Bottas, ενώ η FIA δώρισε 1 εκατομμύριο ευρώ σε μη κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο τη ενίσχυση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας στη Formula 1.

[Πηγή: news.com.au]

node/39415

Ο Valtteri Bottas νικητής του Αυστριακού Grand Prix

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν για το 2020 είχε πολλά απρόοπτα και ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ο Valtteri Bottas νικητής του Αυστριακού Grand Prix

O Valtteri Bottas ήταν ο νικητής του πρώτου Grand Prix για το πρωτάθλημα Formula 1 του 2020 που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αυστρία, μετά από διακοπή μακράς διαρκείας λόγω πανδημίας. Πίσω από το νικητή Bottas με Mercedes-AMG, τερμάτισαν ο Charles Leclerc με Ferrari και ο Lando Norris με McLaren.

Η ποινή πέντε δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον περσινό πρωταθλητή Lewis Hamilton με Mercedes-AMG λόγω πρόκλησης σύγκρουσης τον έριξε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Νωρίτερα, ο Βρετανός είχε δεχθεί ποινή τριών θέσεων στις κατατακτήριες δοκιμές. Πίσω από τον Hamilton, στην πέμπτη θέση, τερμάτισε ο Carlos Sainz Jr με μονοθέσιο της McLaren.

Η αντισυμβατική πρεμιέρα της σεζόν χαρακτηρίστηκε από τις εγκαταλείψεις των 9 από τους 20 οδηγούς που συμμετείχαν (Kvyat, Albon, Raikkonen, Russell, Grosjean, Magnussen, Stroll, Ricciardo και Verstappen) και τρεις διακοπές του αγώνα με παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όλοι οι οδηγοί του grid φόρεσαν μαύρα T-shirt με συνθήματα κατά του ρατσισμού στέλνοντας ένα μήνυμα υποστήριξης στο κίνημα "Black Lives Matter", αν και ορισμένοι από αυτούς επέλεξαν να μη γονατίσουν στη γραμμή εκκίνησης (Verstappen, Leclerc, Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi και Carlos Sainz Jr.). Σε αυτό το κλίμα η Mercedes-AMG επέλεξε μαύρη φορεσιά για τα μονοθέσιά της, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της στον Βρετανό Lewis Hamilton που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά του ρατσισμού., και τρεις διακοπές του αγώνα με παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.