SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2019 – Πρώτος αγώνας στην πίστα των Μεγάρων

Γρήγοροι χρόνοι και μικρές διαφορές σε ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές υπόσχονται μάχες και θέαμα στον αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda

Δεύτερος αγώνας του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda για το 2019 αλλά πρώτος σε πίστα, στο πλαίσιο του αγωνιστικού διημέρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, στα Μέγαρα, το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου. Pole position για τον Πρωταθλητή Νέων του 2018, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, εντυπωσιακή εμφάνιση από “Le Man”, που ξεκινά δεύτερος. Και δύο νέα πρόσωπα. Ας τα δούμε αλυτικά…

Με καιρικές συνθήκες Οκτωβρίου υποδέχτηκε το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων τους οδηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, για τον δεύτερο φετινό αγώνα αυτού, που διοργάνωσε το Σωματείο Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Αυτό είναι και το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda μετά την ανάβαση Διονύσου, έτσι οι συμμετέχοντες στον φετινό θεσμό του Ενιαίου κάνουν την πρώτη τους εξόρμηση σε πίστα για φέτος.

Και όπως ακριβώς αναμενόταν έτσι και έγινε με εντυπωσιακές επιδόσεις, εξαιρετικά μικρές διαφορές, μάχες και αγωνία για την τελική έκβαση των κατατακτήριων δοκιμών, το οποίο ήταν και το κυρίως, σημερινό πιάτο.

Μεγάλος νικητής στη διαδικασία ο Πρωταθλητής Νέων του 2018, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος σημείωσε ρεκόρ Ενιαίου στα Μέγαρα με το 1’14”037.

Charalampopoulos

Ο Χαραλαμπόπουλος «τράβηξε» μάλιστα και τα άλλα δύο μέλη της ομάδας με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος, στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα αυτοκινήτων σε πίστα να σημειώσει πολύ καλή επίδοση, η οποία τον έφερε στην τρίτη θέση της εκκίνησης της Κυριακής.

giannikos

Το 1-2 «χάλασε» ο “Le Man”! Με 1’14”073 κατετάγη δεύτερος ανάμεσα στους δύο νέους κάνοντας ουσιαστικά την έκπληξη, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στην πορεία του στο Ενιαίο που εμφανίζεται τόσο ανταγωνιστικός.

LeMan

Ίσως το χαρακτηριστικότερο στοιχείο των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου και σίγουρα αυτό που τις έκανε άκρως ενδιαφέρουσες ήταν και πάλι οι μηδαμινές διαφορές ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Τα Skoda Fabia αποδείχτηκε ότι έχουν υποστεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν του θεσμού και αυτό έδωσε στους οδηγούς, τη δυνατότητα να κινηθούν πολύ ταχύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις του στην συγκεκριμένη πίστα.

Μέσα στο 1’14” ήταν τα εννέα πρώτα αυτοκίνητα ενώ συνολικά η διαφορά του πρώτου από τον 13ο ήταν μικρότερη των δύο δευτερολέπτων.

galerakis

Επιμέρους, ο Σπύρος Γαλεράκης ολοκλήρωσε τέταρτος για λιγότερο από μισό δέκατο από τον Γιαννίκο, ενώ άφησε πίσω του σχεδόν δύο δέκατα τον Φίλιππο Καλέση.

kalesis

Οι δύο τους είχαν μοιραστεί νωρίτερα τις πρωτιές στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο έμπειρος καρτίστας ήταν ταχύτερος στο πρωινό, βρεγμένο, σκέλος ενώ ο οδηγός της Skoda Μακρής πήρε τα δεύτερα ελεύθερα με επίδοση στο 1’15”7.

koukeas

Πιο πίσω ο Στάθης Κουκέας θα χρειαστεί να δώσει μάχες την Κυριακή προκειμένου να επαναλάβει το καλό αποτέλεσμα της πρεμιέρας του Διονύσου, ενώ ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, επέστρεψε για πρώτη φορά στα Μέγαρα έπειτα από το ατύχημα του 2017 και το έκανε χωρίς φόβο, όπως έδειξε καθώς συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ.

Asimakopoulos

Εξίσου καλή ήταν και η επίδοση του Γιώργου Σαρταμπάκου ο οποίος ολοκλήρωσε ένατος και ανάμεσα σε εκείνον και τον Ασημακόπουλο, βρέθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Σωτήρης Παπαχρήστου.

papachristou

Ο Παπαχρήστου κάνει ντεμπούτο αυτό το Σαββατοκύριακο και σκοπεύει να δώσει το «παρών» στους αγώνες ταχύτητας και πιθανώς και σε κάποια από τις αναβάσεις που απομένουν.

To DRIVE με τον Μιχάλη Γεωργιάδη συμμετέχει στον αγώνα των Μεγάρων, με στόχο την εμπειρία, τη διασκέδαση και την αξιοπρέπεια. Με χρόνο 1’15” «ξερό» συμπληρώνουμε τη δεκάδα. Και αν ο Μιχάλης είχε αποφύγει ένα λάθος ένα μικρό λάθος στον γρήγορο γύρο του, θα είχε κερδίσει αυτό το ένα, ενάμιση δέκατο που θα τον έφερνε για τα καλά στη μάχη των θέσεων 8-10.

georgiadis

Το καλό στοιχείο είναι ότι το γυρολόγιο μας είναι σταθερό. Και… ανυπομονούμε για τον αγώνα. Αν όλα πάνε καλά, θα επαναλάβουμε το εγχείρημα και στον αγώνα των Σερρών, τον Οκτώβριο, πάντα με την ομάδα Skoda Makris και την καθοδήγηση του πολύπειρου σπεσιαλίστα σε κάθε είδος αγώνα Νίκου Ζάχου.

Georgiadis

Πίσω από το #7 Skoda Fabia του DRIVE έμειναν ο Δημήτρης Ρεμέντζης που ολοκλήρωσε τις δοκιμές με σπασμένο κιβώτιο και δίνει αγώνα με τον χρόνο να προλάβει τις δύο κούρσες της Κυριακής, ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.  

Το πρόγραμμα της Κυριακής στα Μέγαρα ξεκινά λίγο πριν τις εννέα το πρωί με τα warm up των κατηγοριών. Ο πρώτος αγώνας του Ενιαίου είναι στις 11:25 και ο δεύτερος στις 14:35. Το πρόγραμμα κλείνει με τον αγώνα των εντυπωσιακών συμμετοχών της Formula Saloon στις 15:45.