SEAJETS SKODA Ενιαίο: Ανάβαση Δημητσάνας

Ο συναγωνισμός του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda και τα οριακά περάσματα των Fabia 1.2 TSI ήταν αναμφίβολα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της Ανάβασης Δημητσάνας.

Η Ανάβαση Δημητσάνας έχει συνδεθεί άρρηκτα με το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, καθώς τρία χρόνια πριν αποτέλεσε την πρεμιέρα του θεσμού. Φέτος η διοργάνωση της StartLine προσμέτρησε και πάλι στο Ενιαίο ως ο 7ος και 8ος αγώνας του Ενιαίου και προσέλκυσε 11 οδηγούς.
 
Η κατάσταση των SkodaFabia1.2 TSI ήταν φέτος πολύ διαφορετική σε σχέση με το 2017. Μεγαλύτερη ιπποδύναμη και αρκετές αλλαγές, αλλά και μεγαλύτερη εμπειρία από τους οδηγούς σε μια δύσκολη και απαιτητική ανάβαση που απαιτεί πολύ μελέτη και εξοικείωση. Το υψόμετρο της Γορτυνίας πάντως αποδεικνύεται αστάθμητος παράγοντας κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δημιούργησε αρκετές σπαζοκεφαλιές σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις.

Οι σπαζοκεφαλιές δεν φάνηκε να πτοούν τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο αλλά και την ομάδα του συνολικά που είχε ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο σε επίπεδο βαθμολογίας. Ο Πρωταθλητής Νέων του 2018 «σάρωσε» στη Δημητσάνα. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε δύο από τα τρία δοκιμαστικά σκέλη του Σαββάτου και πήρε και τις δύο νίκες της Κυριακής στη Γενική αλλά και στους Νέους.

eniaio
 
Το πρώτο σκέλος της Ανάβασης Δημητσάνας ήταν ένας από τους πιο «κλειστούς» αγώνες στην ιστορία του Ενιαίου, με πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα σε όλους. Πίσω από τον νικητή ολοκλήρωσε ο Σπύρος Γαλεράκης. Ο οδηγός της Skoda Μακρής το Σάββατο ξεκίνησε εντυπωσιακά. Το 1’58”88 στο πρώτο ανέβασμα παρέμεινε ως ρεκόρ διαδρομής για το Ενιαίο, καθώς είναι ο καλύτερος χρόνος από Fabia στον αγώνα. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ωστόσο έμεινε 2,5 δέκατα πίσω από τον Χαραλαμπόπουλο. Ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος ήταν τρίτος άλλα 5 δέκατα πιο πίσω και νικητής των άνω των 30 ετών ήταν ο Στάθης Κουκέας ο οποίος απείχε μόλις δύο εκατοστά από τον Γιαννίκο. Εικόνα συνηθισμένη εξάλλου στο Ενιαίο, όπου οι διαφορές είναι πάντα μικρές.

Το εντυπωσιακό ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ήταν ότι και στις πιο πίσω θέσεις οι διαφορές δεν άνοιξαν. Ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος ήταν ελάχιστα πιο πίσω, πέμπτος. Επικράτησε για μόλις δύο δέκατα του Δημήτρη Ρεμέντζη. Ο Μιχάλης Δουλτσίνος δεν έκανε το καλό σκέλος που είχε δείξει ότι θα μπορούσε έτσι ακολούθησε σχεδόν 1.8 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή, ενώ πίσω του σε μια μάχη για την κατηγορία άνω των 30 ετών ο «LeMan» επικράτησε οριακά του Γιώργου Σαρταμπάκου και ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας. Οι Αλέξανδρος Χαλιβελάκης και «Ilio» είχαν τη δική τους μάχη για τον έναν βαθμό της δεκάδας τον οποίο πήρε τελικά ο Χαλιβελάκης, για ένα εκατοστό.

Στο δεύτερο σκέλος οι διαφορές μεγάλωσαν κυρίως λόγω της ψυχολογίας και ίσως λόγω ελαφρώς διαφορετικών συνθηκών. Ο Χαραλαμπόπουλος κινήθηκε ακόμη πιο γρήγορα, έστω και για μερικά δέκατα, όπως και ο Γιαννίκος ο οποίος συμπλήρωσε το 1-2 της ομάδας. Ο Γαλεράκης έχασε το ένα δέκατο που αποδείχτηκε αρκετό για να τον ρίξει στην τρίτη θέση και ο Ασημακόπουλος επίσης βελτίωσε ελάχιστα τον χρόνο του για να πάρει την τέταρτη θέση και να αφήσει πίσω του τον Δουλτσίνο. Ο τοπικός ήρωας της Δημητσάνας, ο Ασημακόπουλος, είχε όλο το Σαββατοκύριακο την αμέριστη συμπαράσταση των συμπατριωτών του στην ευρύτερη περιοχή. Τους τίμησε δεόντως κάνοντας τον πιο ανταγωνιστικό αγώνα της καριέρας του στο Ενιαίο, ήταν εμφανές όμως ότι ήθελε, αν μη τι άλλο μια θέση στο βάθρο και δεν το απόλαυσε όσο θα έπρεπε.

eniaio

Το ίδιο ισχύει εξάλλου και για τον Κουκέα ο οποίος αυτό το Σαββατοκύριακο δεν μπόρεσε να βρει τον κατάλληλο συνδυασμό όλων των παραγόντων που του έχουν φέρει την επιτυχία στο παρελθόν. Δοκίμασε πολλά πράγματα στο αυτοκίνητο, αλλά και οδηγικά, χωρίς όμως να σημειώσει μια επίδοση κάτω από τα δύο λεπτά που ήταν ο στόχος του. Έτσι έμεινε έβδομος στο 2ο σκέλος, πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και δεύτερος ανάμεσα στους άνω των 30 ετών. Τη νίκη εκεί πήρε ο Ρεμέντζης, ο οποίος και σε αυτόν τον αγώνα οδήγησε έδειξε το ταλέντο του, όντας ανάμεσα στους κορυφαίους χωρίς μάλιστα να έχει «δουλέψει» και τη διαδρομή όσο θα ήθελε. Το βάθρο των 30+ συμπλήρωσε ο Γιώργος Σαρταμπάκος ο οποίος ήταν πιστός στο… ραντεβού αυτό. Από το Σάββατο είχε και καλή διάθεση και σωστά πατήματα, τα οποία δεν έχασε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έτσι δικαιωματικά πανηγύρισε την τρίτη θέση.

eniaio
 
Πίσω του βρέθηκε ο Χαλιβελάκης και την δεκάδα συμπλήρωσε ο «LeMan» ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα όπως όπως, καθώς το Fabia δεν του έκανε το χατίρι να δουλέψει σωστά στη διαδρομή.

Επόμενος αγώνας για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda είναι στις Σέρρες στις 19-20 Οκτωβρίου.