Σε ρυθμούς Dakar προς υπεράσπιση του τίτλου της, η Toyota Gazoo Racing

Σε ρυθμούς Dakar προς υπεράσπιση του τίτλου της, η Toyota Gazoo Racing

Η Τoyota Gazoo Racing ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Dakar που ξεκινάει σε 3 ημέρες, ρίχνοντας στη μάχη τα GR DKR Hilux T1+ με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2022.

Φαίνεται πως όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του πιο σκληρού Ράλι του κόσμου, του Ράλι Dakar. Η Toyota Gazoo Racing βρίσκεται ήδη στο Sea Camp βόρεια της πόλης Jandu της Σαουδικής Αραβίας, αφού από το 2020 το δημοφιλές Ράλι έχει μετακομίσει εκεί και ξεκινά από το συγκεκριμένο σημείο.

Φέτος θα τρέξει με το αναβαθμισμένο και ακόμα πιο ικανό Hilux, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Rally Raid 2022 Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel να είναι οι υπερασπιστές του τίτλου, καθώς και τους Giniel de Villiers με συνοδηγό τον Dennis Murphy που ανακηρύχθηκαν πρόσφατα Πρωταθλητές Rally-Raid (SARRC) της Νοτίου Αφρικής.

Το πλήρωμα του τρίτου αυτοκινήτου είναι οι Henk Lategan με συνοδηγό τον Brett Cummings, ένα δίδυμο που έχει τρέξει ήδη δύο Dakar και έχει αποκτήσει εμπειρία μέσα από τις ατυχίες του αλλά και τις διακρίσεις του.

Toyota GR Gazoo Dakar

Μετά από 25.000 km σκληρών αγώνων και δοκιμών που ολοκληρώθηκαν από τα πληρώματά της, η Toyota Gazoo Racing φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει και φέτος μια εντυπωσιακή πορεία, με απαρχή φυσικά το Ράλι Dakar που θα εκκινήσει στις 31 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2023.

Θυμίζουμε πως το Ράλι Dakar είναι ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο και αποτελεί τον πρώτο γύρο μιας σειράς πέντε αγώνων. Μετά από τη Σαουδική Αραβία λοιπόν με τον αγώνα να εκτείνεται σε ολόκληρο το έδαφός της από ακτή σε ακτή και για πρώτη φορά, θα ακολουθήσει το Abu Dhabi Desert Challenge στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σειρά θα πάρει το ράλι Sonora στο Μεξικό τον Απρίλιο και το Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή στα τέλη Αυγούστου. Τέλος, η σεζόν θα κλείσει με το Ράλι Μαρόκου, που είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube