Σε δημοπρασία το πρώτο Dodge Viper παραγωγής του Lee Iacocca

Σε δημοπρασία το πρώτο Dodge Viper παραγωγής του Lee Iacocca

Το συλλεκτικό μοντέλο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με μόλις 10.000 km στο οδόμετρο.

Το πρώτο Dodge Viper RT/10 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1992, θα δημοπρατηθεί αύριο 16 Ιανουαρίου στο Scottsdale από τον οίκο Bonhams.

Η συλλεκτική αξία της συγκεκριμένης "οχιάς" είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς προέρχεται από την προσωπική συλλογή αυτοκινήτων του Lee Iacocca, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής και παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έφυγε από τη ζωή το 2019. Όπως αναφέρει η αγγελία, το όχημα παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια της ζωής του στην California, με τα service να γίνονται στην επίσημη αντιπροσωπεία Crystal Chrysler of Cathedral City.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Drive Legend: Lee Iacocca 1924-2019

Dodeg Viper Lee Iacocca

Το Dodge Viper RT/10 με τον πολυπόθητο αριθμό πλαισίου #001 έχει καλύψει λίγο κάτω από 10.000 km από την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο της Chrysler στην οδό Mack Avenue . Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ο θηριώδης V10 κινητήρας 8,0 λίτρων με απόδοση 405 PS, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Η απουσία ηλεκτρονικών βοηθημάτων, η εξωτική εμφάνιση και ο brutal χαρακτήρας έχουν τοποθετήσει το Viper στο πάνθεον των αμερικανικών σπορ μοντέλων.

Οι εκτιμήσεις του Bonhams για τη συγκεκριμένη δημοπρασία είναι μεταξύ €90.000 - €110.000, ένα ποσό απόλυτα δικαιολογημένο αν λάβουμε υπόψη την ιστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube