Σε δημοπρασία μια από τις δύο McLaren F1 LM Specification

Σε δημοπρασία μια από τις δύο McLaren F1 LM Specification

Τον δεκαπενταύγουστο στο Monterrey αναμένεται μεγάλη μάχη για την απόκτησή της.

Η McLaren F1 θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο υπεραυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, κάτι που σε συνδυασμό με την περιορισμένη παραγωγή και τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της έχουν ανεβάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα τις τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων. Η δημοπρασία του RM Sotheby's που θα πραγματοποιηθεί στο Monterey στις 15 Αυγούστου όμως, έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς εκεί θα διατεθεί μια από τις μόλις δύο F1 που μετατράπηκαν σε LM από το εργοστάσιο!

Συνολικά η McLaren κατασκεύασε 106 McLaren F1 μεταξύ 1992 και 1999, με τις 64 από αυτές να είναι νόμιμες για χρήση στο δρόμο. Από το σύνολο της παραγωγής, μόνο 6 αφορούν την κορυφαία έκδοση LM ενώ 2 ακόμη δέχθηκαν μετατροπή σε LM διατηρώντας τις ανέσεις του βασικού μοντέλου στο εσωτερικό τους (όπως ηχοσύστημα, air condition, δερμάτινες επενδύσεις κτλ).

F1

Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι και η συγκεκριμένη F1 με αριθμό σασί #18 που αγοράστηκε το 1994 και δέχθηκε τις εν λόγω μετατροπές το 2000 και το 2001. Το μοντέλο είναι βαμμένο σε απόχρωση Platinum Grey σε συνδυασμό με μπεζ, κρεμ και καφέ επενδύσεις εσωτερικό (το αρχικό χρώμα ήταν Midgnight Blue με μαύρο εσωτερικό).

Εξωτερικά ξεχωρίζουν οι ζάντες 18" και το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει νέο εμπρός προφυλακτήρα, μεγαλύτερο σπλίτερ, φαρδύτερα εμπρός φτερά με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα πάνω από τα φώτα και μια μεγάλη σταθερή αεροτομή από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος.

McLaren

Ο κινητήρας V12 της BMW που προέρχεται από την αγωνιστική F1 GTR αποδίδει 689 PS και 705 Nm ροπής ενώ η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη με αγωνιστικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες η McLaren F1 LM Specification βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ έχει ταξιδέψει 21.439 km από όταν αγοράστηκε. Αναμένουμε να δούμε την τιμή που θα φτάσει αυτό το πραγματικό έργο τέχνης και μηχανικής καθώς και τον τυχερό συλλέκτη που θα καταφέρει να το αποκτήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η γοητεία της McLaren F1 LM σε όλη της τη λεπτομέρεια [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube