Σε δημοπρασία η Ferrari Dino 246 GT Scaglietti του Keith Richards

Σε δημοπρασία η Ferrari Dino 246 GT Scaglietti του Keith Richards

Με μια μόνο προσφορά μπορείτε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της αυτοκινητικής και ροκ ιστορίας: Την Ferrari Dino 246 GT Scaglietti που οδηγούσε κάποτε ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards.

Ένα σπάνιο κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας πρόκειται να βγει στο σφυρί στις 17 Αυγούστου από τον οίκο RM Sotheby's στο Monterey. Ο πρωταγωνιστής της δημοπρασία θα είναι μια κλασική Ferrari Dino 246 GT του 1972, η οποία ανήκε στο παρελθόν στον θρυλικό κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards.

Αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου 03354, είναι μια σπάνια «E-Series» με κιβώτιο πέντε ταχυτήτων που συνδυάζεται με έναν κινητήρα 2,4 λίτρων απόδοσης 192 ίππων. Η ιστορία πίσω από την συγκεκριμένη Ferrari είναι τόσο συναρπαστική όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο. 

Ferrari Dino 246 GT Scaglietti

Πρώτος ιδιοκτήτης της ήταν ο Keith Richards που την απέκτησε στην Καλιφόρνια το 1972 και σύντομα έγινε ο έμπιστος σύντροφός του κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών περιοδειών των Rolling Stones. Με τον ροκ τρόπο ζωής του, ο Richards κατάφερε να συμπληρώσει περισσότερα από 25.000 μίλια στο οδόμετρο της Dino 246 GT.

Το αυτοκίνητο είναι φινιρισμένο εξωτερικά σε Argento Metallizzato πάνω σε δέρμα Nero Connolly και κοσμείται με όργανα Veglia Borletti σε μίλια, προσθέτοντας έξτρα πόντους στην κλασική γοητεία του. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης μια σειρά από αναβαθμίσεις της εποχής, όπως ένα τιμόνι Momo Prototipo και ένα ραδιόφωνο της Blaupunkt.

Το 1986, ο Richards χώρισε τους δρόμους του με την αγαπημένη Ferrari, πουλώντας την σε μια ιδιωτική συλλογή στην Ιαπωνία. Ωστόσο, το αυτοκίνητο επέστρεψε και πάλι στην Ευρώπη το 2014 και βρήκε νέο σπίτι στον Liam Howlett, συνιδρυτή του συγκροτήματος The Prodigy. 

Ferrari Dino 246 GT Scaglietti

Υπό τη φροντίδα του Howlett, το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε εκτενή αποκατάσταση το 2015. Ο ειδικός Joe Macari της Performance Cars του Λονδίνου ανακατασκεύασε σχολαστικά τον V6 κινητήρα του και ανανέωσε το εξωτερικό του.

Όσο αφορά τη δημοπρασία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε να πουληθεί μεταξύ 400.000 και 500.000 δολαρίων. Αντίστοιχες Ferrari σε πολύ κατάσταση έχουν πιάσει ακόμα περισσότερα χρήματα, χωρίς να έχουν τόσο πλούσιο και σπάνιο βιογραφικό στην κατοχή τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube