Σε δημοπρασία μια συλλογή σπάνιων, ιστορικών Ford

Σε δημοπρασία μια συλλογή σπάνιων, ιστορικών Ford

Δεκάδες σπάνια μοντέλα της Ford από τις αρχές του 20ου αιώνα δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Bonhams, συγκεντρώνοντας €6.157.353.

Μια πλούσια συλλογή ιστορικών μοντέλων της Ford δημοπρατήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ολλανδία, από τον οίκο Bonhams.

Για την ακρίβεια ίσως έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων της Ford παγκοσμίως, με περισσότερα από 200 αυτοκίνητα της ίδιας αλλά και της Lincoln.  Μια συλλογή που ξεκίνησε να σχηματίζεται από τον Ολλανδό Piet den Hartogh το 1956 και παρέμεινε στην αφάνεια μέχρι το 1997, μετά το θάνατό του, όταν η σύζυγός του είχε την ιδέα να φτιαχτεί ένα μουσείο στο οποίο θα εκτίθενται τα δεκάδες αυτοκίνητα που είχε συγκεντρώσει. Έτσι, έφτιαξε το μουσείο Den Hartogh, κοντά στο Amsterdam.

Φέτος, η οικογένεια αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την πορεία, βγάζοντας σε δημοπρασία όλα τα εκθέματα, χωρίς επιφύλαξη τιμής. Έτσι ώστε να δώσει σε κάθε φίλο της Ford την ευκαιρία να αποκτήσει ένα κομμάτι της Ιστορίας της φίρμας, και «κάθε αυτοκίνητο να λάβει την προσοχή που του αρμόζει», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Η δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Bonhams το Σάββατο 23 Ιουνίου στο ίδιο το μουσείο, διήρκεσε 10 ώρες και είχε ως αποτέλεσμα την πώληση όλων των αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ €51.200.000 συγκέντρωσε η δημοπρασία Duemila Ruote

Ακριβότερο μοντέλο της συλλογής ήταν ένα Ford Model B Side Entrance Tonneau του 1905, που άλλαξε χέρια προς €419.750. Αυτή η τιμή ήταν μια έκπληξη για όλους τους εμπλεκόμενους, αφού είναι περίπου εφτά φορές υψηλότερη από την αρχική εκτίμηση για το αυτοκίνητο. Ακολούθησαν ένα Model K Open Tourer του 1906 (€345.000) και ένα Model A Open Tourer του 1903 (€143.750). Συνολικά, από τη δημοπράτηση της συλλογής συγκεντρώθηκαν €6.157.353.

Μπορείτε να δείτε όλα τα Ford της συλλογής του Den Hartogh και την τιμή στην οποία έκλεισε η κάθε δημοπρασία, στη σελίδα του οίκου Bonhams.

Ford collection Den Hartogh

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube