Scuderia Ferrari: Καλύψαμε το «κενό» στην ισχύ

Scuderia Ferrari: Καλύψαμε το «κενό» στην ισχύ

«Η Ferrari είναι σε θέση φέτος να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Mercedes-Honda σε ότι αφορά την ισχύ των κινητήρων τους». Τουλάχιστον, αυτό δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Mattia Binotto.

Η Ferrari δεν κρύβει την αισιοδοξία της για τη νέα αγωνιστική σεζόν στη Formula 1, η αυλαία της οποίας ανοίγει στις 20 Μαρτίου (Bahrain International Circuit). Οι Ιταλοί πιστεύουν ότι φέτος, χάρη στο νέο τους μονοθέσιο και τον εξελιγμένο κινητήρα του, θα είναι σε θέση όχι μόνο να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τις Mercedes-Honda, σε ότι αφορά την απόδοση των μηχανικών τους συνόλων, αλλά να διεκδικήσουν επιτέλους τον πολυπόθητο τίτλο με υψηλές αξιώσεις.

Το «κενό»» των 20-25 ίππων που εμφάνιζαν την σεζόν που μας πέρασε τα μονοθέσια της έναντι των αντίστοιχων της Mercedes-Benz αλλά και της Red Bull (κινητήρες Honda), φέτος έχει καλυφθεί κάτι που έχει φανεί στις δοκιμές, μένει όμως να αποδειχθεί και στην πράξη στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

binotto

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Mattia Binotto, το παραδέχθηκε άλλωστε σε δηλώσεις του τονίζοντας μάλιστα «ότι πλέον είμαστε ισοδύναμοι». Ανέφερε δε τα εξής: «Λαμβάνουμε καθημερινά τις μετρήσεις από τις δοκιμές που πραγματοποιούμε και βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους αντιπάλους μας. Ίσως να’ χουμε και λίγη περισσότερη δύναμη. Η Red Bull μόνο με απασχολεί καθώς μου φάνηκε ακόμα πιο δυνατή σε σχέση με την περσινή σεζόν. Εάν υπάρχει κάποιο μονοθέσιο μπροστά μας, θα ναι μονάχα αυτό».

Μένει λοιπόν να δούμε και στην πράξη εάν όντως όλα όσα υποστηρίζει ο Binotto ευσταθούν. Άλλωστε, το Σάββατο (19/3) ξεκινούν οι επίσημες κατατακτήριες δοκιμές για το πρώτο Grand Prix της χρονιάς… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube