Σαλόνι Γενεύης 2019: Ηλεκτρική επιστροφή για την Hispano Suiza

Σαλόνι Γενεύης 2019: Ηλεκτρική επιστροφή για την Hispano Suiza

Για τρίτη φορά από το 2000, η ιστορική κατασκευάστρια Hispano Suiza θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά χωρίς έμβολα, αλλά ηλεκτρικά!

Η φίρμα προσπάθησε να επιστρέψει στα πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια όχι λιγότερο από δύο φορές. Η πρώτη ήταν κοντά στο 2000 με το πρωτότυπο HS21 και στη συνέχεια το 2010, υπό την ώθηση πολλών μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης. Αλλά κάθε φορά ήταν χωρίς αποτέλεσμα. 

Επομένως, μιας και πρέπει να τριτώσει που λέει και ο θυμόσοφος λαός, η Hispano-Suiza Fábrica de Automóviles, που ίδρυσαν το 1904 στη Βαρκελώνη ο Ισπανός Damián Mateu και ο Ελβετός Marc Birkigt, θα προσπαθήσει να σαγηνεύσει το κοινό στο Σαλόνι της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η Hispano Suiza, που ήταν γνωστή στις αρχές του περασμένου αιώνα για το έργο της στον τομέα των οπλικών συστημάτων και της αεροναυτικής, θα στραφεί προς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μια επιστροφή στις ρίζες, κατά κάποιο τρόπο, δεδομένου ότι η Hispano Suiza είχε ήδη εργαστεί πάνω σε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο κατά τα πρώτα χρόνια της μάρκας. Δυστυχώς, το πρότζεκτ δεν μπήκε τότε στην παραγωγή.

«119 χρόνια ύστερα από τη δημιουργία του, τον Μάρτιο του 2019, η Hispano Suiza θα έχει το πρώτο της 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προσφέρει υψηλές επιδόσεις και θα κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη. Το όνειρο του προπάππου μου!», σχολίασε ο δισέγγονος των Mateu και πρόεδρος της Hispano Suiza, Miguel Suqué Mateu.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube