Rotax Max Challenge Euro Trophy: Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Λιβέρης

Rotax Max Challenge Euro Trophy: Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Λιβέρης

Ο καλύτερος αγώνας του 15χρονου Έλληνα οδηγού Διονύση Λιβέρη για φέτος ήταν η τελευταία συνάντηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καρτ Rotax.

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος και με διαφορά αγώνας για φέτος του 15χρονου Έλληνα οδηγού Διονύση Λιβέρη ήταν η τελευταία συνάντηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καρτ Rotax που έγινε στην πανέμορφη πίστα Wackersdorf λίγο έξω από το Μόναχο, στη Βαυαρία της Γερμανίας το περασμένο Σαββατοκυριακο.

Όπως κόμπαζε ο Jan Daems επικεφαλής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας DAEMS από το Βέλγιο με την οποία αγωνίζεται ο νεαρός οδηγός, ο Διονύσης ήταν σε κάθε σκέλος των προκριματικών μέσα στους 2-3 πιο γρήγορους και το πρωί του τελικού ήταν ο απόλυτα ταχύτερος. Όμως και πάλι η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Στο τέλος της ευθείας μετά την εκκίνηση του πρώτου τελικού, το καρτ του Διονύση βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολλαπλής σύγκρουσης με άσχημη κατάληξη. Ο Λιβέρης όχι μόνο εγκατέλειψε αλλά χρειάστηκε και η μεταφορά του στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Το καρτ επέστρεψε στα pits για εκτεταμένες επισκευές ενόψει του δεύτερου τελικού, όμως και πάλι δεν ήταν δυνατό να επανέλθει στην ιδανική κατάσταση. Ο Διονύσης πήρε μέρος στον δεύτερο τελικό, εκκινώντας από την 29η και τελευταία θέση. Τερμάτισε 11ος μετά από μια θεαματική κούρσα με άμεσα προσπεράσματα σε κάθε γύρο και πετυχαίνοντας σε διάφορα σημεία του αγώνα τον ταχύτερο γύρο.

Τον Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Με τις φετινές εντυπωσιακές του επιδόσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Διονύσης πήρε πρόσκληση να συμμετάσχει αυτό το μήνα στον παγκόσμιο τελικό καρτ IAME στο Le Mans της Γαλλίας στην ανώτατη κατηγορία Super-Shifters με καρτ 50 ίππων, 6-ταχυτήτων και φρένα στους τέσσερις τροχούς. Θα είναι ο πρώτος αγώνας του νεαρού Έλληνα σε αυτή τη διαμόρφωση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube