To Renault Twingo έχει το δικό του Ράλι Ντακάρ [video]

To Renault Twingo έχει το δικό του Ράλι Ντακάρ [video]

Το παλιό Renault Twingo κατασκευάστηκε για να κατακτήσει τις μεγαλουπόλεις. Τώρα, στα γεράματα, ξεμωραίνεται και παίρνει τα όρη, τα άγρια βουνά. Και τις ερήμους.

Renault Twingo

Φανταστείτε το Renault Twingo πρώτης γενιάς να παίρνει μέρος στο Ράλι Ντακάρ. Τώρα πολλαπλασιάστε επί 250  και πείτε μας ότι δεν είναι ευφυές και συναρπαστικό.

Οι σχεδιαστές του -κλασικού πλέον- Renault Twingo είχαν συγκεκριμένες προτεραιότητες πριν από τρεις 10ετίες. Να φτιάξουν ένα όμορφο, ευρύχωρο και προσιτό μοντέλο πόλης, ιδανικό για τη μάχη της καθημερινότητας. Ποιος θα φανταζόταν ότι στα γεράματα, θα γινόταν ένα αγρίμι παντός εδάφους;

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα», σκέφτεται το κλασικό μικρό γαλλικό μοντέλο και ξεχύνεται στους αμμόλοφους

Renault Twingo

Ο αγώνας λέγεται Twing Raid, σκεφτείτε κάτι αντίστοιχο με το Ράλι Ντακάρ, αλλά μόνο για παλιά Renault Twingo. Ναι, οι τύποι διανύουν σχεδόν 4.000 σκληρά km με ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις στη Γαλλία. 

250 πληρώματα των δύο ατόμων κάνουν κόσκινο όλο το Μαρόκο. Γιατί όμως επιλέχθηκε το συγκεκριμένο μοντέλο; Επειδή είναι «πολύ διαδεδομένο, αξιόπιστο, ελαφρύ και φθηνό. Το τέλειο αυτοκίνητο για να διασχίσεις τη Σαχάρα», λέει ο εμπνευστής της εκδήλωσης Jeoffrey Decoupigny.

Renault Twingo

To Renault Twingo πρώτης γενιάς άρχισε να παράγεται το 1992 και φτιαχνόταν μέχρι το 2012 στην Κολομβία. Η εκδήλωση ξεκινά στην Ισπανία, όπου πληρώματα κι αυτοκίνητα επιθεωρούνται από τους ιθύνοντες πριν επιβιβαστούν στο πλοίο για το Μαρόκο.

Στη συνέχεια, τα 100ντάδες Twingo αναχωρούν από το Marrakech για να κυκλώσουν την αφρικανική χώρα. Κατά μήκος της διαδρομής, οι αγωνιζόμενοι διανέμουν στους ντόπιους τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και σχολικά είδη που είναι δύσκολο να βρεθούν στις επαρχιακές περιοχές του Μαρόκου. 

Renault Twingo

Επειδή το εργοστασιακό Twingo δεν έχει κατασκευαστεί για τέτοιου είδους ταλαιπωρία, τα περισσότερα αγωνιστικά έχουν κιτ αυξημένης απόστασης από το έδαφος και μεταλλικές ποδιές στο κάτω μέρος. Κι αν δεν έχουν, οι διοργανωτές πωλούν και τα δύο.

Εάν οι συμμετέχοντες δεν διαθέτουν δικά τους Renault Twingo, η διοργάνωση νοικιάζει κάποια. Παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη στα νυχτερινά κάμπινγκ, αν κι οι ομάδες πρέπει να φέρουν τα δικά τους ανταλλακτικά κι εργαλεία.

Renault Twingo

Το εναρκτήριο Twing Raid πραγματοποιήθηκε φέτος τον χειμώνα και  πήγε τόσο καλά, που ο αγώνας του 2025 έχει ήδη προπωλήσει όλες τις θέσεις συμμετοχής.

Μπορείτε όμως να κλείσετε θέση για το 2026 με αντίτιμο €3.000. Αρκετά ακριβότερα απ' όσο κοστίζει ένα Twingo 30 ετών στη Γαλλία, αλλά τσάμπα για τις αναμνήσεις ζωής που θα σας προσφέρει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube