Ράλλυ Κ. Kυρίτση: Νίκη του Παπαδημητρίου [video]

Ράλλυ Κ. Kυρίτση: Νίκη του Παπαδημητρίου [video]

Το πλήρωμα Παπαδημητρίου-Harryman επέστρεψε στα ελληνικά ράλλυ, με ένα SKoda Fabia R5, και επικράτησε με μεγάλη διαφορά στο Ράλλυ Κ. Κυρίτση, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Α.Λ.Α.Κορινθίας και η Α.Λ.Α ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, τιμώντας την μνήμη της Καίτης Κυρίτση οργανώνοντας έναν όμορφο αγώνα που παρά τις αναποδιές και τις καθυστερήσεις άρεσε σε αγωνιζόμενους και θεατές.

Το Ράλλυ Καίτη Κυρίστη (Κορίνθου & Μαύρο Ρόδο) προσμετρούσε στο 54ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο χώματος και έγινε με κέντρο την Κόρινθο και πεδίο μάχης τις Ε.Δ Κλένια & Χιλιομόδι. Οι συμμετέχοντες του Πρωταθλήματος έκαναν τρία περάσματα από κάθε ειδική, ενώ εκείνοι του χώματος από δύο.

Για το Πρωτάθλημα (Ράλλυ Κορίνθου)
Οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Alan Harryman (Skoda Fabia R5) ήταν οι μεγάλοι νικητές, κερδίζοντας με άνεση και τις έξι ειδικές του αγώνα. Στην 2η θέση της Γενικής οι Γιώργος Κεχαγιάς – Βασίλης Μπασιούκας (Ford Fiesta R5) που αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης στο πρώτο σκέλος. Στην 3η θέση της Γενικής οι Νικόλας Χαλιβελάκης – Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (Mitsubishi ΕVO IX), ήταν και οι νικητές στην κατηγορία C2. Στην F2 οι νίκη πήγε στους Γιάννης Μποζιονέλο - Βαγγέλη Παναρίτη (Ford Escort), αλλά το πρωτάθλημα της κατηγόριας για το 2018 στους 2ους της κατάταξης «EL NAK Jr» – Ανδρέα Βίγκο (Renault Clio). Τρίτοι οι Θεόδωρος Τσάκαλος – Φαρακλιώτης Δημήτρης (Toyota Yaris), κερδίζοντας και την κατηγορία τους.

Στο Κύπελλο Χώματος (Μαύρο Ρόδο)
Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν για τους Στέλιο Λαϊνόπουλο – Τάσο Παπαδόπουλο (Subaru Impreza), που ήταν οι μεγάλοι νικητές. Στη 2η θέση της Γενικής οι εντυπωσιακοί Γιάννης Αναγνωστάκος – Μάριος Τσαούσογλου (Peugeot 208) που κέρδισαν την F2 και φυσικά την κατηγόρια τους C5. Τέλος στην 3η θέση της Γενικής του Κυπέλλου οι Παναγιώτης Ισμαήλος – Χρήστος Μπακλωρής (Mitsubishi ΕVO IX). Στο 2ο σκαλί του βάθρου της F2 ήταν οι Παναγιώτης Πολυμενέας – Ίαν Παπανικολάου (Citroen Saxo) και 3οι οι Θανάσης Κόντης Λάμπρος Ζωγράφος (VW Polo).

Lainopoulos-Papadopoulos

Τέλος, ξεχωριστή νότα στον αγώνα έδωσαν τα Ιστορικά αυτοκίνητα, που είχαν την δική τους μάχη για το Πρωτάθλημα τους. Τελικοί νικητές ήταν οι Ανδρέας και Γιώργος Παπαγεωργίου (Volvo 142), περνώντας τους 2ους Κώστα Γεωργακόπουλο–Χρήστο Μέστρο (Μazda 323) στην τελευταία Ε.Δ. του αγώνα, ενώ 3οι τερμάτισαν οι Μιχάλης Νομικός–Γιώργος Κουρής (Τoyota Starlet).

Η απονομή των επάθλων έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με την παρουσία των τοπικών αρχών και φυσικά του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού που για μία ακόμα φορά έδειξε την αγάπη του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό .

Χορηγοί του αγώνα ήταν η εταιρία ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ανταλλακτικά και η εταιρία ASCENERGY που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων. Την οργάνωση υποστήριζαν η Ηatcar Service A.E, το Korinthian Palace Catering, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Λαρσινός ΑΕ. Για την επικοινωνία φρόντισαν η ΕΡΤ & ΕΡΑsport, το Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα Super & Ηλέκτρα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί BrakeFm, JustFm & EcoRadio, η εφημερίδα Κορινθιακή και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες Protinews,KorinthosNews, KorinthosTV, Streetlife, Sfedona, MoriasNews, PeloponnisosNews & Klife.

[Πηγή: ΟΜΑΕ / Φωτογραφίες: PhotoRallyPress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube