Ράλι Ypres: Χαλαρή προπόνηση και εύκολη νίκη για Neuville

Ράλι Ypres: Χαλαρή προπόνηση και εύκολη νίκη για Neuville

O οδηγός της Hyundai οδήγησε ένα i20 R5 και κέρδισε 15 από τις 23 ειδικές.

Στο μεσοδιάστημα από το ράλι της Σαρδηνίας (7-10 Ιουνίου) έως αυτό της Φινλανδίας (26-29 Ιουλίου) οι οδηγοί δεν μένουν άπραγοι αλλά φροντίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση.

Έτσι, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Neuville επέλεξε να πάρει μέρος στο ράλι Ypres και παράλληλα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα στο μπάκετ ενός i20 R5.

Παράλληλα έκανε και μια καλή προπόνηση στην άσφαλτο, ενόψει του αγώνα στη Γερμανία (16-19 Αυγούστου).
Ο Neuville δεν απειλήθηκε ποτέ, κέρδισε τις 15 από τις 23 ειδικές διαδρομές και τερμάτισε με διαφορά 40’’ από τον δεύτερο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στην αρχή έπρεπε να πάρει το χρόνο του για να προσαρμοστεί στο i20 R5, όμως στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα, ενώ κάναμε και κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Neuville στον ίδιο αγώνα βρισκόταν εμπρός στην κατάταξη πριν εγκαταλείψει από έξοδο στο τέλος της πρώτης ημέρας.
Αν τέλος απορείτε για το χρώμα του αυτοκινήτου, αυτό βάφτηκε έτσι για να προωθήσει την  «Day of Red Nose», μια φιλανθρωπική  κίνηση που υποστηρίζει τα παιδιά και τους εφήβους με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στον αγώνα πήρε μέρος και ο Bouffier αλλά και ο πρωταθλητής του WRC2 Veiby. Ο Γάλλος είχε μια καλή επίδοση στην πρώτη ειδική αλλά εγκατέλειψε στην αμέσως επόμενη, ενώ ο Veiby αντιμετώπισε προβλήματα με αποτέλεσμα τελικά να τερματίσει στην 21η θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube