Ράλι Τουρκίας: O Οgier νικητής - Η Citroen κάνει το “1-2”

Ράλι Τουρκίας: O Οgier νικητής - Η Citroen κάνει το “1-2”

Ο Γάλλος ξαναμπαίνει στο παιχνίδι του τίτλου μειώνοντας τη διαφορά του από τον Tanak στους 17 βαθμούς.

Ο Ogier πέτυχε μια πολύτιμη νίκη στην Τουρκία, νίκη που τον ξαναβάζει το παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου, αφού με αυτήν μειώνει τη διαφορά από τον Tanak στους 17 βαθμούς.  Η ατυχία του Εσθονού σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Γάλλου διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σε έναν απαιτητικό και δύσκολο αγώνα. 

Η σημερινή μέρα δεν έκρυβε εκπλήξεις καθώς ο Ogier προσπάθησε να κρατήσει την πρωτοπορία που είχε πάρει απο χθες την ώρα που ο Lappi δεν πίεσε τον συναθλητή του και απλά διατήρησε τη δεύτερη θέση κάνοντας το “1-2” για τη Citroen, κάτι που η ομάδα πανηγύρισε δεόντως αφού είχε να το πετύχει από το 2015 στην Αργεντινή. 

Στην τρίτη θέση ο Mikkelsen που κράτησε ψηλά τη σημαία της Hyundai και δεν επέτρεψε στον πολύ καλό όλο το τριήμερο Suninen να πανηγυρίσει βάθρο με τη Ford. Πολύτιμους βαθμούς στη Hyundai έδωσε και ο Sordo με την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Latvala και στην 7η ο Meeke που ήταν ό,τι καλύτερο μπόρεσε να καταφέρει η Toyota στην Τουρκία, ενώ ο Neuville πήρε τους βαθμούς της 8ης θέσης. 

Τους βαθμούς της Power Stage πήρε ο Tanak που πέτυχε έναν εξαιρετικό χρόνο (ρίσκαρε και δεν πήρε καν ρεζέρβα μαζί του για να είναι όσο το δυνατό πιο ελαφρύς), ακολουθούμενος από τους Neuville, Ogier, Latvala και Suninen. 

Mε τρεις αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, όλα πλέον είναι ανοικτά. Ο Tanak εξακολουθεί να προηγείται αλλά ο Ogier έχει πλησιάσει πολύ και ο Neuville δεν είναι αμελητέος αντίπαλος. 

Επόμενος αγώνας το επίσης δύσκολο ράλι Βρετανίας στις 3-6 Οκτωβρίου. 

fi

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube