Ράλι Σουηδίας: Πανάξιος νικητής ο Ott Tanak

Ράλι Σουηδίας: Πανάξιος νικητής ο Ott Tanak

Lappi και Neuville συμπλήρωσαν τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο.

Στον δεύτερο μόλις αγώνα της χρονιάς ο Tanak σημείωσε την πρώτη φετεινή του νίκη και την 7η της καριέρας τους και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.  

Ο Εσθονός είχε θέσει από χθες τα θεμέλια χτίζοντας διαφορά σχεδόν ενός λεπτού από τον δεύτερο, οπότε σήμερα το μόνο που έκανε ήταν να την διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά κάρδισε και την Power Stage φεύγοντας έτσι από τη Σουηδία με 30 βαθμούς κάτι που τον έθεσε επικεφαλής στην βαθμολογία των οδηγών. 

Πιο πίσω όμως, για τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο έγιναν μεγάλες μάχες. Lappi και Mikkelsen που τερμάτισαν χθες έχοντας μηδενική διαφορά σήμερα θα έδιναν στις τρεις ειδικές της ημέρας τη μάχη μαζί με τον Neuville για τις δύο θέσεις του βάθρου. Τελικά δεύτερος τερμάτισε ο Lappi που πανηγύρισε το πρώτο πόντιουμ με την ομάδα της Citroen, ενώ ο Neuville το μόνο που κατάφερε ήταν να περάσει τον Mikkelsen και να είναι αυτός που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί. Ο Βέλγος πήρε επιπλέον των βαθμών της τρίτης θέσης και άλλους τέσσερις από την Power Stage, που στην πορεία θα αποδειχθούν πολύτιμοι στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον φετεινό τίτλο. 

Πίσω από τον Mikkelsen τερμάτισε ο Evans που οδήγησε πολύ γρήγορα και σταθερά και έδωσε βαθμούς στην M-Sport ακολουθούμενος από τον Meeke. O Βρετανός που δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό επικράτησε στη μάχη που είχε με τον Loeb με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να μην μπορεί να βρει τον ρυθμό που ήθελε. Είναι φανερό ότι ο Loeb έχοντας να οδηγήσει σε τέτοιες συνθήκες από το 2013, δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του, ωστόσο η στόφα του ήταν αυτή που τον έφερε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από πολλούς άλλους οδηγούς με πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε ότι ο επόμενος αγώνας του Loeb είναι στην Κορσική.

Πιο πίσω Ogier και Latvala έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να μπουν στους βαθμούς, έμειναν να διεκδικούν βαθμούς μόνον από την Power Stage. O Γάλλος έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο και πήρε δύο βαθμούς, την ώρα που o Latvala δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την 7η επίδοση, κάτι που ίσως να οφείλεται και στη σειρά εκκίνησης που είχε σε αυτήν. Στη γενική κατάταξη ο Ogier τερμάτισε στην 29η θέση, ενώ ο Latvala στην 21η.

Αμφότεροι ελπίζουν σε ένα πολύ καλύτερο αγώνα στον χωμάτινο αγώνα στο Μεξικό (7-10 Μαρτίου), με λιγότερες ατυχίες και λάθη για να μπορέσουν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου. Άλλωστε το πρωτάθλημα μόλις τώρα ξεκίνησε…

ove

dr

man

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube