Ράλι Σουηδίας: Ο Τanak σέρνει το χορό σε δικό του αγώνα 

Ράλι Σουηδίας: Ο Τanak σέρνει το χορό σε δικό του αγώνα 

Εξαιρετική μάχη για τη 2η και 3η θέση των Mikkelsen και Lappi που έχουν μηδενική μεταξύ τους διαφορά με τον Neuville στα 2,3" πίσω τους. 

Ο Τanak μπήκε από νωρίς το πρωί επικεφαλής του Ράλι Σουηδίας και έμεινε εκεί ως το τέλος της ημέρας ελέγχοντας το ρυθμό τόσο το δικό του όσο και των αντιπάλων του. 

Ο Suninen που το βράδυ της Παρασκευής τερμάτισε πρώτος, δέχτηκε την επίθεση του Εσθονού που ήταν πίσω του μόλις 2” και σε συνδυασμό με ένα λάθος που έκανε έπεσε πίσω στη γενική κατάταξη και άφησε τον Tanak μόνο στην κορυφή. 

lap

Κάπως έτσι έφτασε στο σέρβις πάρκ το βράδυ του Σαββάτου με απόσταση 54,5” από τον δεύτερο Mikkelsen που κάνει έναν πολύ καλό αγώνα αποφεύγοντας τα λάθη της περυσινής χρονιάς και κρατώντας τη Hyundai στη μάχη του βάθρου. Μια μάχη, που αν στις αυριανές τρεις ειδικές δεν πάει κάτι εντελώς στραβά για τον Tanak θα είναι μάχη για τη δεύτερη και τρίτη θέση, αφού ο Εσθονός έχει τεράστια διαφορά από τους διώκτες του. 

Μikkelsen και Lappi μάλιστα μετά την τελευταία ειδική βρέθηκαν να έχουν μηδενική διαφορά μεταξύ τους, αφού ο δεύτερος κάλυψε τη διαφορά από τον οδηγό της Hyundai και έτσι αύριο θα ξεκινήσουν επί ίσοις όροις τον δικό τους αγώνα. 

neu

Στη μάχη για το βάθρο βρίσκεται και ο Neuville που είναι στην 4η θέση αλλά με μόλις 2,3” διαφορά από τους  Lappi και Mikkelsen, έχοντας πίσω του στα 11,9” τον Evans. O Βέλγος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα αφού ξεκίνησε τη μέρα από την 7η θέση και τώρα διεκδικεί βάθρο. Στην πέμπτη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης ο αναγεννημένος Meeke με τον Loeb να έχει ανέβει έκτος. 

Latvala και Ogier βρίσκονται στην 15η και 16η θέση αντίστοιχα, εκτός βαθμών, ελπίζοντας αμφότεροι σε μια καλή εμφάνιση στην Power Stage για να πάρουν κάποιους βαθμούς. 

Για τους λάτρεις των στατιστικών (και όχι μόνον) να σημειώσουμε πως σήμερα, από τρεις ειδικές διαδρομές κέρδισαν οι Tanak και Ogier, και από μια οι Latvala και Neuville. 

res

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube