Ράλι Σουηδίας: Ο Suninen επικεφαλής - Ogier, Latvala εκτός

Ράλι Σουηδίας: Ο Suninen επικεφαλής - Ogier, Latvala εκτός

Ο Tanak 5" πίσω από την κορυφή - Στην 6η θέση ο Loeb, στην 7η o Neuville. 

Ανατρεπτικός, αποδείχθηκε ο αγώνας στη Σουηδία με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας να βρίσκει τον Suninen στην πρώτη θέση, επιβεβαιώνοντας τον Latvala που σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα, είχε πει πως ο συμπατριώτης του είναι υπολογίσιμη δύναμη ειδικά σε αυτό το ράλι. 

Πίσω του στα 2" ο Tanak που βρέθηκε στο πρώτο σκέλος επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης, αλλά στη συνέχεια το απόγευμα έχασε χρόνο και βρέθηκε τρίτος πίσω από τον Latvala, πριν ο ομόσταυλός του «χτίσει» το Yaris μέσα στο χιόνι στην τελευταία ειδική του αγώνα. 

Ο Latvala είχε μια έξοδο 2,2 km μετά την εκκίνηση της ειδικής, το αυτοκίνητο κόλλησε στο χιόνι και το πλήρωμα χρειάστηκε 24 λεπτά μέχρι να το «ξεθάψει» χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για διάκριση. 

og

Δύο ειδικές νωρίτερα, το ίδιο είχε πάθει ο Ogier ο οποίος χτύπησε με το πίσω μέρος πάνω σε ένα snow bank και βρέθηκε εκτός δρόμου «φυτεμένος» με το εμπρός μέρος στο χιόνι. Δεν ήταν τίποτα σοβαρό, αλλά το C3 είχε κολλήσει, θεατές δεν υπήρχαν στο σημείο να βοηθήσουν (ήταν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακρυά), οπότε για τον Γάλλο όλα χάθηκαν εκεί. Όπως είπε και ο ίδιος αργότερα στο σέρβις παρκ, «το πρωί ήταν όλα καλά, αλλά το δεύτερο πέρασμα ήταν πιο δύσκολο. Στο τέλος, έτσι όπως εξελίχθηκε η ημέρα, είχα λίγο χρόνο να φτιάξω έναν χιονάνθρωπο», σχολίασε μια διάθεση χιούμορ. 

Κάπως έτσι λοιπόν ο Suninen, εκμεταλλευόμενος και τη σειρά εκκίνησης, κέρδισε δύο ειδικές, έκανε καλούς χρόνους στις υπόλοιπες και βρέθηκε μπροστά στην επιστροφή στο σέρβις παρκ. 

tanak

Ωστόσο ο Tanak, που κέρδισε τρεις ειδικές σήμερα, βρίσκεται πίσω του στα 2" και θα είναι πολύ δύσκολο για τον οδηγό της M-Sport να κρατήσει τον Εσθονό, ο οποίος είναι βέβαιο πως θα επιτεθεί με το καλημέρα. 

Στο μεταξύ, με την εγκατάλειψη του Latvala, ο Mikkelsen βρέθηκε να τερματίζει 3ος την ημέρα εμπρός από τον Evans που είναι στην 4η θέση και κέρδισε και δύο ειδικές σήμερα.

Πίσω του στα 13" ο... Γκαστόνε της ημέρας, ο Esapeka Lappi, που σώθηκε από θαύμα μετά από ένα θεαματικό τετ-α-κε με πολλά χιλιόμετρα και συνέχισε την προσπάθειά του. Την εξάδα συμπληρώνει ο Loeb που δυσκολεύτηκε πολύ να βρει ρυθμό στο χιόνι, αλλά στη συνέχεια βρήκε την ισορροπία που ήθελε και έκανε καλούς χρόνους. 

neuv

Αν ψάχνετε τον Neuville, αυτός είναι στην έβδομη θέση, εμπρός από τον Meeke. Ο οδηγός της Hyundai δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από τη σειρά εκκίνησης, έκανε και το απαραίτητο λάθος που του κόστισε όλο το εμπρός μέρος του i20, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει με ένα κρυφό χαμόγελο, αφού η 7η θέση είναι πολύ καλύτερη από την εγκατάλειψη του Ogier. 

Στις εγκαταλείψεις της ημέρας και αυτή του δις παγκόσμιου Gronholm, που είχε στο πρωινό σκέλος μια έξοδο με το Toyota Yaris WRC, το οποίο τον δυσκόλεψε πάρα πολύ όσο ήταν πάνω στο δρόμο. 

Η αυριανή μέρα αναμένεται να είναι καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, με τους οδηγούς να ανησυχούν κυρίως για το λίγο χιόνι που βγάζει χώμα στο δρόμο και δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις. 

res
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube