Ράλι Σουηδίας: Ο Evans επικεφαλής μετά την πρώτη ημέρα

Ράλι Σουηδίας: Ο Evans επικεφαλής μετά την πρώτη ημέρα

Μόνον 4 ειδικές έγιναν σήμερα - Οι οδηγοί ψάχνουν για χιόνι.

Ο Elfyn Evans ήταν ο ταχύτερος σήμερα στη Σουηδία, με τον Tanak να είναι πίσω του στα 8,5 δευτερόλεπτα. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι καιρικές συνθήκες με τις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την έλλειψη χιονιού. 
Ετσι οι οργανωτές μείωσαν τα αγωνιστικά χιλιόμετρα και σήμερα έγιναν μόλις 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 63,68 χιλιομέτρων. 

Οι δύο πρώτες ήταν επί νορβηγικού εδάφους και στη συνέχεια τα πληρώματα μπήκαν στη Σουηδία. Στις πρωινές ειδικές υπήρχε χιόνι και πάγος αλλά στη συνέχεια υπήρχε μόνον χώμα με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πρέπει να έχουν τον πονοκέφαλο να βρουν την καλύτερη επίδοση με τα λάστιχα με τα καρφιά. 

tan

Σε αυτές τις συνθήκες ο Evans έκανε δύο καλύτερους χρόνους ένας εκ των οποίων σημειώθηκε στη νέα ειδική την Nyckelvattnet που του έδωσε και σημαντικό προβάδισμα. Ο Tanak έκανε επίσης δύο καλύτερους χρόνους όντας ο μόνος που μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Evans, αποφεύγοντας παράλληλα να πάρει ρίσκα, ειδικά μετά και το πάθημά του στο Μόντε Κάρλο. 

Εξαιρετική επίδοση από τον Kalle Rovanpera που βρέθηκε στην 3η θέση, ενώ κάποια στιγμή είχε πλασαριστεί και δεύτερος. 
Όσο καλά πήγε ο 19χρονος οδηγός της Toyota, τόσο άσχημα πήγε ο Jari Matti Latvala. Ο Φινλανδός αρχικά έχασε χρόνο από ένα τετ-α-κε και στη συνέχεια ο κινητήρας του Yaris WRC παρουσίασε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. 

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Sebastien Ogier που δεν πήρε καθόλου ρίσκα και έτσι έμεινε 17,8'' πίσω. Πέμπτος ο Esapekka στα 20,9'' από την κορυφή που κράτησε πίσω του τον νικητή του Μόντε Κάρλο Thierry Neuville. Ο Βέλγος απέχει 23,6'' από τον Evans και έχει πίσω του το τρίτο Hyundai με τον Craig Breen.

Στο WRC2, επικεφαλής είναι μέχρι στιγμής ο Mads Ostberg, έχοντας πίσω του στα 8,4" τον Ole Christian Veiby και ακολουθεί ο Pontus Tidemand.

Η αυριανή, δεύτερη ημέρα του αγώνα έχει τις ίδιες ειδικές με τη σημερινή με όλους να ελπίζουν πως η πτώση της θερμοκρασίας ίσως φέρει περισσότερο χιόνι ή πάγο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube