Ράλι Σουηδίας: Άγιο είχαν ο Lappi κι ο Neuville! [videos]

Ράλι Σουηδίας: Άγιο είχαν ο Lappi κι ο Neuville! [videos]

Όχι μόνο γλίτωσαν από θεαματικά ατυχήματα, αλλά συνέχισαν για να τερματίσουν στη 2η και την 3η θέση της γενικής κατάταξης! Απολαύστε δράση!

Μπορεί τα μονοθέσια της F1 να είναι πιο γρήγορα, όμως τα αυτοκίνητα του WRC είναι πολύ πιο θεαματικά. Και οι οδηγοί τους ακόμα πιο αποφασισμένοι. Δεν το βάζουν ποτέ κάτω.

Δείτε τον Esapekka Lappi στο 5’ 36” του πρώτου video. Χάνει τον έλεγχο του Citroen C3 WRC με μεγάλη ταχύτητα, χτυπάει στο χιονότοιχο, κάνει μια τούμπα τον αέρα, μια πιρουέτα 540 μοιρών και συνεχίζει ακάθεκτος! Κι επειδή προσγειώνεται ανάποδα στην ειδική, παίρνει φόρα, κάνει μεταβολή με χειρόφρενο και τραβάει το δρόμο του προς τον τερματισμό σαν να μην έχει συμβεί τίποτε!

Το ίδιο κι ο Thierry Neuville στο 1’ 11” του δεύτερου video. To Hyundai i20 WRC τού φεύγει με πολλά χιλιόμετρα, κάνει μια πλήρη περιστροφή ανάμεσα στους χιονότοιχους και συνεχίζει χάνοντας ελάχιστο χρόνο, αφού ο Βέλγος έχει φροντίσει να κατεβάσει ταχύτητες στο κιβώτιο ενώ ακόμα το αυτοκίνητο περιστρέφεται!

Θα δείτε και τα ατυχήματα του βετεράνου Marcus Grönholm, με το Toyota Yaris WRC, που τον έπεισαν να δώσει οριστικό τέλος στην οδηγική καριέρα του. Θα δείτε κι άλλα «έβγα», όμως τα ράλι δεν χρειάζονται εξόδους, τετακέ και τούμπες για να είναι θεαματικά. Μόνο να παρακολουθείς πόσο γρήγορα πηγαίνουν οι οδηγοί και πώς ελέγχουν το αυτοκίνητο στο χιόνι και τον πάγο αρκεί.

Enjoy, λοιπόν!

[Πηγές: BelgiumRallyVideo, FIA WRC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube