Ράλι Σαρδηνίας: Φοβερή μάχη Ogier με Neuville

Ράλι Σαρδηνίας: Φοβερή μάχη Ogier με Neuville

Ο Γάλλος κατάφερε να περισώσει μια διαφορά 3,9” από τον Βέλγο και αύριο προβλέπονται πυροτεχνήματα!

Η διαφορά του Ogier από τον Neuville μειώθηκε δραστικά στην τελευταία ειδική του πρωινού κύκλου, την κλασική Monte Lerno των 28,9 km. Από τα 19,5” έπεσε στα μόλις 4,9”.

O Γάλλος το εξήγησε απλά: «Λάθος ρυθμός. Θα πιέσω περισσότερο το απόγευμα». Όμως έχασε άλλα 2,0” όταν του έσβησε ο κινητήρας στην πρώτη απογευματινή ειδική, την Citta di Ittiri των μόλις 1,42 km.

Ο Neuville όμως έχασε στη συνέχεια τον διπλάσιο χρόνο όταν του τρύπησε το εμπρός δεξιό λάστιχο κι έχανε αέρα. Αντέδρασε όμως, κερδίζοντας τις δύο τελευταίες σημερινές ειδικές και μειώνοντας τη διαφορά κατά 2,9”. Μάχη στο δευτερόλεπτο, που θα συνεχιστεί και αύριο.

Μια ανάλογη μονομαχία έχουν και οι δύο οδηγοί της Toyota, Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi, για την 3η θέση. Οι δύο Φιλανδοί έχουν μια διαφορά 5,3” μεταξύ τους.

Ο Latvala οδήγησε στην αρχή προσεκτικά σήμερα Σάββατο, ώστε να αποφύγει τις πέτρες και τα βράχια που θα μπορούσαν να του σκάσουν κάποιο λάστιχο. Αντίθετα, ο Lappi ήταν  σε διαρκή επίθεση με τέρμα γκάζι, μειώνοντας τη διαφορά στη μέση του απογευματινού σκέλους. Ο Latvala απάντησε, παίρνοντας ένα πλεονέκτημα 3,7” στη Monte Lerno 2, που έκλεινε τη μέρα. Όμως είχε ένα ανησυχητικό τέλος: Έφτασε στο κοντρόλ με μεγάλη ταχύτητα, μαρσάροντας τον κινητήρα όσο ήταν σταματημένος και φεύγοντας γρήγορα χωρίς να μιλήσει στους ρεπόρτερ. Πρόβλημα εναλλάκτη όπως στο Μεξικό;
 
Ο Hayden Paddon παραμένει στην 5η θέση, αλλά μόνο 2,1” μπροστά από τον Mads Ostberg. O Νεοζηλανδός ρισκάρισε φορώντας στο Hyundai τα μαλακά λάστιχα και παίρνοντας μια ρεζέρβα λιγότερη από τον Νορβηγό, όμως οι κινήσεις αυτές δεν φάνηκε να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα. Ο Craig Breen είναι 7ος, πάνω από ένα λεπτό πίσω από τον team-mate του στη Citroen, τον Ostberg.

Επικεφαλής στην κατηγορία WRC2 είναι ο Jan Kopecky με το εργοστασιακό Skoda, αφού ο Stephane Lefebvre αντιμετώπισε πρόβλημα με την ανάρτηση του Citroen C3 R5 κι εγκατέλειψε. Ο Kopecky είναι στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, περισσότερο από 3 λεπτά μπροστά από τον νεαρό Γάλλο Nicolas Ciamin με το Hyundai i20 R5.

Ο Ott Tanak έκλεισε την ημέρα στην 9η θέση, παρότι σταμάτησε για να αλλάξει ένα σκασμένο εμπρός δεξιό λάστιχο. Ο Andreas Mikkelsen, που επίσης συνεχίζει ως Rally2, σταμάτησε κι αυτός νωρίτερα στην ίδια ειδική και βρίσκεται στην 20ή θέση.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Θ.

ΠΛΗΡΩΜΑ

ΟΜΑΔΑ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Sebastien Ogier, J.Ingrassia

M-Sport Ford WRT

Ford

3h02m16.9s

2

Thierry Neuville, N.Gilsoul

Hyundai Motorsport

Hyundai

3.9s

3

Jari-Matti Latvala, M.Anttila

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

48.9s

4

Esapekka Lappi, J.Ferm

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

54.2s

5

Hayden Paddon, S.Marshall

Hyundai Motorsport

Hyundai

2m01.8s

6

Mads Ostberg, T.Eriksen

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

2m03.9s

7

Craig Breen, S.Martin

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

3m13.6s

8

Jan Kopecky, P.Dresler

Skoda Motorsport II

Skoda

10m41.4s

9

Ott Tanak, M.Jarveoja

Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota

12m27.4s

10

Martin Prokop, J.Tomanek

MP-Sports

Ford

13m02.1s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube