Ράλι Σαρδηνίας: Ο Latvala ταχύτερος όλων στο Shakedown

Ράλι Σαρδηνίας: Ο Latvala ταχύτερος όλων στο Shakedown

O Φινλανδός δήλωσε πως έχει ψηλώσει το αυτοκίνητο και πως θα οδηγήσει λιγότερο επιθετικά για να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Ο Jari-Matti Latvala έκανε την καλύτερη επίδοση στο shakedown του Ράλι της Σαρδηνίας, στη διαδρομή των 3,51km στο Olmeda, όντας ταχύτερος κατά 0,8 δευτερόλεπτα από το Hyundai i20 WRC του Hayden Paddon. Ακολούθησαν οι Thierry Neuville, Esapekka Lappi και Ott Tänak ένα δέκατο πιο πίσω και οι τρεις.

Είναι ο τρίτος διαδοχικός αγώνας στον οποίο η Latvala σημειώνει την καλύτερη επίδοση στο shakedown, ωστόσο, τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Πορτογαλία η συνέχεια δεν αποδείχθηκε και η καλύτερη γι’ αυτόν.

Ο Φινλανδός, σύμφωνα με δηλώσεις του, έχει κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για να αποφύγει να έχει ένα… ανεπιθύμητο hat-trick.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι έχει σημειώσει πολύ προσεκτικά τα σημεία που κρύβουν κάποιες πέτρες-παγίδες και πως στα «πονηρά» σημεία θα περάσει γύρω-γύρω αντί να διακινδυνεύσει να περάσει από πάνω, ενώ σε κάποια σημεία στις δοκιμές σταμάτησα και πέταξα και κάποιες πέτρες μακριά από το δρόμο. Παράλληλα είπε πως οι μηχανικοί του έχουν ψηλώσει λίγο το αυτοκίνητο και ότι θα προσπαθήσει να είναι λιγότερο επιθετικός στην οδήγησή του.

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή όπου το σέρβις παρκ, στο  Alghero έβρεχε, σε αντίθεση με την περιοχή όπου έγινε το shakedown, με τη σκληρή γόμα της Michelin να μην είναι και η καλύτερη για τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Τέλος να σημειώσουμε πως οι Ogier και Mikkelsen αναγκάστηκαν να μην ολοκληρώσουν όταν και οι δύο χτύπησαν ένα βράχο στα πρώτα περάσματα και «τραυμάτισαν» τα αυτοκίνητά τους από την πλευρά του συνοδηγού.

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους του shakedown

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΧΡΟΝΟΣ
1Jari-Matti LatvalaToyota Yaris1min 53.9sec
2Hayden PaddonHyundai i20+0.8sec
3=Thierry NeuvilleHyundai i20+0.9sec
3=Esapekka LappiToyota Yaris+0.9sec
3=Ott TänakToyota Yaris+0.9sec
6Sébastien OgierFord Fiesta+1.4sec
7Elfyn EvansFord Fiesta+2.2sec
8Teemu SuninenFord Fiesta+2.8sec
9Andreas MikkelsenHyundai i20+3.2sec
10Craig BreenCitroën C3+3.6sec

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube