Ράλι Σαρδηνίας: Καμία τιμωρία στον Ogier για το ξεχασμένο καρνέ

Ράλι Σαρδηνίας: Καμία τιμωρία στον Ogier για το ξεχασμένο καρνέ

Παραμένει ως έχει η κατάταξη στον αγώνα.

Ο Julien Ingrassia, συνοδηγός του Sebastien Ogier ξέχασε μέσα στη βιασύνη του πληρώματος να πάρει το καρνέ τους από το κοντρόλ στον τερματισμό της 19ης ειδικής, την προτελευταίας ειδικής του αγώνα στη Σαρδηνία. 

Το πλήρωμα έφυγε βιαστικά για την εκκίνηση της Power Stage και δεν πήρε το καρνέ, δίχως το οποίο δεν θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο επόμενο κοντρόλ. 
Ωστόσο οι κριτές το παρέδωσαν στους Ott Tanak και martin Jarveola που ακολουθούσαν και εκείνοι με τη σειρά τους πρόλαβαν τον Ogier και τους το έδωσαν. 
Όμως μετά τον τερματισμό του αγώνα η... αφηρημάδα του πληρώματος της Μ-Sport έγινε αντικείμενο εξέτασης από τους αγωνοδίκες, αφού η κίνηση του Tanak μπορούσε υπό προϋποθέσεις ερμηνείας να θεωρηθεί εξωτερική βοήθεια  

Στην ακροαματική διαδικασία ο Ingrassia παραδέχθηκε ότι ήταν δικό τους το σφάλμα και πως όταν το κατάλαβε ήταν αδύνατο να γυρίσουν πίσω να το πάρουν. Προφανώς το άγχος και η ψυχολογική πίεση από την κόντρα που είχαν με τον Neuville συνηγόρησε στην αφηρημάδα του συνοδηγού του Ogier. 

Οι αγωνοδίκες έκριναν πως δεν συντρέχει θέμα αφαίρεσης βαθμών ή άλλης παρόμοιας ποινής για το πλήρωμα και τους τιμώρησαν με ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ (10.000 ευρώ για τον καθένα), ενώ τους προειδοποίησε πως αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο σε επόμενο αγώνα θα τιμωρηθούν και αυτοί και η ομάδα με αφαίρεση όλων των βαθμών που πήραν αμφότεροι στη Σαρδηνία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube