Ράλι Πορτογαλίας: Ο Tanak προηγείται στο τέλος της πρώτης ημέρας

Ράλι Πορτογαλίας: Ο Tanak προηγείται στο τέλος της πρώτης ημέρας

Καταστροφή για την Hyundai που είδε Loeb και Sordo να βγαίνουν εκτός μάχης.

Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε μπροστά (δεύτερος) καθαρίζοντας το δρόμο, ο Tanak κατάφερε να σημειώσει κορυφαίους χρόνους την πρώτη ημέρα του αγώνα στην Πορτογαλία και να τεθεί επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης. Έτσι, το γεγονός ότι αύριο η σειρά εκκίνησης θα είναι αντίστροφη σε συνδυασμό με όλα όσα έγιναν σήμερα με τους αντιπάλους του, του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει να προηγείται. 
Το Yaris αποδείχθηκε μέχρι στιγμής και αξιόπιστο και ταχύτατο και έτσι πίσω από τον Tanak έχουν πλασαριστεί οι δύο άλλοι οδηγοί της Toyota, οι Latvala και Meeke.   

Αν όλα πήγαν καλά, ή σχεδόν καλά για την Toyota, δεν συνέβη το ίδιο και με τις άλλες ομάδες. Στην Hyundai είδαν τους Loeb και Sordo να χάνουν πάνω από 15 λεπτά στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές της ημέρας και στην ουσία να μένουν εκτός αγώνα, λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία από υπερθέρμανση. Μάλιστα μέχρι να συμβεί η «στραβή» ο Sordo ήταν επικεφαλής στην κατάταξη.H Hyundai στην ουσία έχει μείνει με έναν οδηγό στη μάχη, στον Neuville που τερμάτισε στην 4η θέση. 

Αστοχίες ταλαιπώρησαν και την M-Spot. Ο Evans έχασε πολύτιμο χρόνο από μια ντίζα στο σύστημα τροφοδοσίας και ο Suninen αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. 
Κάπως έτσι ο Ogier ενώ δεν έκανε καλούς χρόνους βρέθηκε στην 5η θέση της προσωρινής κατάταξης πίσω από τον Neuville. Ο Γάλλος βέβαια είχε το μειονέκτημα ότι ξεκινούσε πρώτος και ήταν αυτός που καθάριζε το δρόμο. 
Το άλλο Citreon με τον Lappi κινήθηκε λίγο πιο γρήγορα αλλά ένα σκασμένο λάστιχο φρέναρε την προσπάθειά του. 
Πολύ καλή η εμφάνιση του Gus Greensmith με το Ford Fiesta WRC στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία που τώρα είναι αυτός που σηκώνει τη σημαία της M-Sport. 

H αυριανή μέρα είναι και η πιο δύσκολη με 165 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και υψηλές θερμοκρασίες που θα ταλαιπωρήσουν πληρώματα και αυτοκίνητα και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. 

res

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube