Ράλι Πορτογαλίας: Neuville o μεγάλος νικητής!

Ράλι Πορτογαλίας: Neuville o μεγάλος νικητής!

Ο Βέλγος έκανε και τον δεύτερο χρόνο στην Power Stage - Evans και Suninen συμπληρώνουν το βάθρο

Θα έχανε μόνον από... τον εαυτό του! Ο λόγος για τον Thierry Neuville που πανηγύρισε πανάξια τη δεύτερη νίκη του φέτος στο WRC.
Ο Βέλγος είχε χτίσει από το Σάββατο μια διαφορά ασφαλείας έχοντας οδηγήσει έξυπνα και γρήγορα, προφυλάσσοντας τα ελαστικά του και πετυχαίνοντας πολύ καλούς χρόνους στις δύο μεγάλες ειδικές του σκέλους.
Έτσι σήμερα το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να διαχειριστεί αυτή τη διαφορά στις 5 ειδικές της ημέρας που συνολικά μετρούσαν 51 αγωνιστικά χιλιόμετρα. τέσσερις πρώτες ειδικές του σκέλους οι χρόνοι που έκανε ήταν 5ος, 7ος, 4ος και 6ος αντίστοιχα.

Μάλιστα λίγο πριν την Power Stage δήλωνε πως δενξέρει πως θα οδηγήσει σε αυτήν. Θα ακολουθήσω μάλλον το ένστικτό μου είπε, μόλις ξεκινήσω, Στόχος μου είναι βέβαια να τερματίσω τον αγώνα και στη συνέχεια ίσως να πάρω έναν ή δύο βαθμούς στην POwer Stage. 
Πίσω του ο Elfyn Evans ξεκίνησε και αυτός την ημέρα έχοντας ένα αντίστοιχο αβαντάζ με τον Νeuville και επιδεικνύοντας ανάλογη συμπεριφορά δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει τον ανταγωνισμό και να δώσει στον εαυτό του και τη Ford τους βθαμούς της δεύτερης θέσης. 

Μοιραία η μάχη και το ενδιαφέρον μετατοπίστηκαν για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Η μέρα ξεκίνησε με διεκδικητές τους Suninen και Sordo, αλλά στην πορεία στο παιχνίδι μπήκε για κάποια στιγμή και ο Lappi. 
Στο μεταξύ ο Sordo είχε δεχτεί 10'' ποινή με απόφαση των αγωνιστικών αργά το βράδυ του Σαββάτου, επειδή είχε χτυπήσει δύο κώνους στην ε.δ.8 (Porto street stage), το βράδυ της Παρασκευής. Έτσι ξεκίνησε την ημέρα τέταρτος στην προσωρινή γενική κατάταξη πίσω από τον Φιλανδό της Ford, ενώ στην πρώτη ειδική της ημέρας έπεσε στην 5η θέση πίσω από τον Lappi.  
Τελικά ο Suninen ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο πίσω από τον Evans, με τον Sordo να δηλώνει απογοητευμένος που δεν μπόρεσε αυτός να είναι στο τρίτο σκαλί. Είναι η πρώτη φορά που ο Suninen ανεβαίνει στο πόντιουμ σε αγώνα WRC.

Να σημειώσουμε ότι την Power Stage κέρδισε ο Lappi ακολουθούμενος από τους Νeuville, Sordo, Suninen και Evans. Έτσι ο Βέλγος πήρε άλλους 4 βαθμούς εκτός από αυτούς της νίκης και πλέον είναι αυτός στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube