Ράλι Πορτογαλίας: Μια ανάσα από τη νίκη ο Neuville [video]

Ράλι Πορτογαλίας: Μια ανάσα από τη νίκη ο Neuville [video]

Στη δεύτερη θέση ο Evans - Μάχη για το βάθρο δίνουν Suninen και Sordo

O Thierry Neuville απέχει μόλις 51 χιλιόμετρα από τη δεύτερη φετινή του νίκη και ήδη έχει χτίσει μια διαφορά ασφαλείας μετά και τη δεύτερη μέρα του αγώνα της Πορτογαλίας. 
Έχοντας βγει εκτός μάχης όλοι οι διεκδικητές της νίκης ο Βέλγος έχει μια χρυσή ευκαιρία να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί και μόνον αν κάνει κάποιο τραγικό λάθος ή τον χτυπήσει η απίστευτη ατυχία θα χάσει τη νίκη. 

Το Σάββατο ο Neuville έδειξε ωριμότητα, οδήγησε έξυπνα και γρήγορα και έχτισε μια διαφορά ασφαλείας. Χρειάστηκε να προφυλάξει τα ελαστικά του όπου έπρεπε και να «πυροβολήσει» στις δύο μεγάλες ειδικές της ημέρας για να το πετύχει. 
Απο την πλευρά του, το ίδιο έξυπνα κινήθηκε και ο Elfyn Evans που έχει και αυτός κατά κάποιο τρόπο κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση με τον Sordo να τον απειλεί κάποια στιγμή αλλά στη συνέχεια να κάνει κάποια λάθη (τετ-α-κε στην τελευταία ειδική), και να χάνει πολύτιμο χρόνο που τον έφερε πολύ κοντά στον Suninen.

Ο Φινλανδός οδήγησε εξαιρετικά και θα δώσει σήμερα μάχη με τον Ισπανό για την τρίτη θέση στο βάθρο. 

meeke

Η ημέρα σημαδεύτηκε από την έξοδο του Meeke, με την εικόνα του C3 να παραπέμπει σε δράμα. Ευτυχώς το πλήρωμα βγήκε αλώβητο από το αυτοκίνητο, αλλά ο Meeke μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.Ήταν το δεύτερο σφοδρό ατύχημα μετά από αυτό του Paddon της πρώτης ημέρας που και αυτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο από την έξοδο του Meeke.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube