Ράλι Πορτογαλίας: Διπλό δράμα για την Toyota με το «καλημέρα» [video]

Ράλι Πορτογαλίας: Διπλό δράμα για την Toyota με το «καλημέρα» [video]

O Tanak εγκατέλειψε στην πρώτη ειδική της Παρασκευής και ο Latvala σταμάτησε μέσα στη δεύτερη.

Χαμογέλασε χθες το Tanak αλλά το χαμόγελό του κόπηκε απότομα σήμερα, στην πρώτη κιόλας ειδική του αγώνα.

Ο Εσθονός κέρδισε χθες την μήκους 3,36 km υπερειδική μπροστά στα 30.000 θεατές, στην οποία τα αυτοκίνητα αγωνίζονταν ανά δύο. Για την ιστορία, ο  Tanak αγωνίζονταν με τον Andreas Mikkelsen.
Δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο Suninen, με την πεντάδα να συμπληρώνεται από τους Ogier, Meeke και Mikkelsen.

port

Βέβαια, η χθεσινή μέρα ήταν απλά ένα σώου με τον κυρίως αγώνα να δείχνει στα δόντια του από το πρωί της Παρασκευής σε δύο επαναλαμβανόμενα σκέλη των τριών ειδικών το καθένα, ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με δύο περάσματα στους δρόμους του Πόρτο (Porto Street Stage) του 1,95km το καθένα.

Με το «καλημέρα» είχαμε και την πρώτη ηχηρή εγκατάλειψη, αυτήν του Tanak. Ο Εσθονός στην πρώτη ειδική της ημέρας, την μήκους 26,73 km Viana Do Castelo είδε –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – τη θερμοκρασία του λαδιού στον κινητήρα του να εκτοξεύεται στα ύψη και αναγκάστηκε να κάνει δεξιά και να σταματήσει τον αγώνα του.

Αιτία ήταν ότι ανάμεσα στο 6ο και το 7ο χιλιόμετρο της ειδικής ο Εσθονός χτύπησε μια πέτρα η οποία τραυμάτισε το σύστημα ψύξης του λαδιού. Οι πληροφορίες από την ομάδα λένε ότι θα συνεχίσει αύριο σε Rally 2, αφού γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο Yaris WRC.
Την ειδική κέρδισε ο Paddon εμπρός από τους Evans και Meeke, με την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Sordo και Suninen.

Ωστόσο το δρόμα για την Τoyota δεν τελείωσε εδώ, αφού στην επόμενη κιόλας ειδική ο Latvala αναγκάστηκε να σταματήσει στο 5ο χιλιόμετρο, εξαιτίας σπασμένης ανάρτησης, όπως επίσημα ενημέρωσε η ομάδα. O ίδιος ενημέρωσε ότι η αιτία ήταν μια λακούβα που έσπασε την ανάρτηση.

Έτσι, ο Lappi είναι ο μόνος που συνεχίζει από τα τρία Yaris, ο οποίος όμως δηλώνει ότι παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αυτός αδυνατεί να ακολουθήσει τους χρόνους των πρώτων χωρίς να πάρει υπερβολικό ρίσκο. 
Έτσι, στην προσωρινή γενική κατάταξη μετά και τη  δεύτερη ε.δ. της ημέρας, προηγείται ο Meeke ακολουθούμενος από τους Paddon, Sordo, Breen, Evans και Ogier. 

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που ο Tanak χτυπά πάνω σε μια μεγάλη πέτρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube