Ράλι Φινλανδίας: Υπόθεση για δύο η πρώτη μέρα του αγώνα

Ράλι Φινλανδίας: Υπόθεση για δύο η πρώτη μέρα του αγώνα

Ο Tanak επικράτησε του Ostberg σε μια ημέρα που η μονομαχία τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Ήταν μια απίστευτη μάχη για δύο με έληξε με νικητη τον Tanak. Βέβαια αύριο είναι μια άλλη μέρα, αλλά ο Εσθονός έδειξε ότι μπορεί να «χτυπήσει» τον αγώνα. 
Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε τρίτος και είχε ένα αρκετά μπόσικο χώμα να αντιμετωπίσει τα πήγε πολύ καλά σε σχέση με τους αντιπάλους του και ειδικά τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier που βρίσκονται αρκετά πίσω από την κορυφή. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε κλείσει την ημέρα και με μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο και εξίσου γρήγορο και εντυπωσιακό, αν στην 8η ειδική δεν έχανε τα φρένα και δεν έβγαινε εκτός δρόμου. 

Ο μόνος που ακολουθούσε τον Εσθονό και «έπαιζε» μαζί του για την πρώτη θέση ήταν ο Mads Ostberg που βρίσκεται στο τέλος της ημέρας μόλις 5,8 δλ. πίσω του.
Ο Νορβηγός με το Citroen C3 WRC μπορεί να ευνοήθηκε από τη σειρά εκκίνησης όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οδήγησε και έξυπνα και γρήγορα. Ωστόσο τόσο αυτός όσο και ο Craig Breen, δηλώνουν ευτυχείς από το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό.
Ο Ostberg αύριο πάντως δεν θα έχει εύκολη μέρα, αφού δεν θα πρέπει μόνον να κυνηγήσει τον Tanak αλλά και αμυνθεί απέναντι στην επίθεση του τρίτου (προς το παρόν) Latvala που βρίσκεται 17,3'' πίσω του. 

Πίσω από τον Latvala και με διαφορά 13,3'' βρίσκεται ο Hayden Paddon, ο μόνος οδηγός της Hyundai που παραμένει σε υψηλή θέση στην κατάταξη, ακολουθούμενος από τον Teemu Suninen με το εργοστασιακό Ford Fiesta, που μέχρι στιγμής σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις από όλους τους οδηγούς της της M-Sport. Η μεταξύ τους αυριανή μάχη αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. 

Σε ό,τι αφορά στον Ogier που υπέφερε λόγω σειράς εκκίνησης, αναμένεται αύριο να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του, αφού προηγουμένως πέρασε τον Εlfyn Evans που υπέκυψε στις εωστερικές εντολές. 
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Esappekka Lappi με το τρίτο Toyota Yaris WRC και οι Craig Breen και Thierry Neuville.

Η αυριανή ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει οκτώ ειδικές συνολικού μήκους περίπου 143 χιλιομέτρων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube