Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak έκανε ότι ήθελε 

Ράλι Φινλανδίας: Ο Tanak έκανε ότι ήθελε 

Ο Εσθονός πήρε πανάξια τη νίκη εμπρός από τους  Østberg και Latvala

Στον πιο γρήγορο αγώνα του θεσμού, στο Ράλι Φινλανδίας ο Ott Tanak πέτυχε μια εμφατική νίκη τόσο γι' αυτόν όσο και για την Toyota. 
O Εσθονός τερμάτισε τον αγώνα 32,7 δευτερόλεπτα εμπρός από τον δεύτερο επίσης εξαιρετικό Mads Østberg, με τον τρεις φορές νικητή του αγώνα, τον Jari-Matti Latvala να τερματίζει τρίτος. 
Μάλιστα ο οδηγός της Toyota πάλεψε με τον Østberg για να πάρει τη δεύτερη θέση και να κάνει το «1-2» για την Toyota αλλά δεν τα κατάφερε, μένοντας μόλις 2,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Østberg.
Ο Τanak κέρδισε και την Power Stage.
Ο Tanak έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη μέρα, με τη δεύτερη να τη χρησιμοποιεί να χτίσει διαφορά ασφαλείας και την Κυριακή απλά να ελέγχει μέχρι να γίνει ο δεύτερο Εσθονός μετά τον Martin που κερδίζει τον συγκεκριμένο αγώνα. 
Στον τερματισμό μάλιστα δεν τον περίμενε μόνο ο Tommi Makinen αλλά και ο ίδιος ο Akio Toyoda.

Από τους δύο μονομάχους του τίτλου, ο Thierry Neuville τερμάτισε τελικά στην 9η θέση (πήρε και δύο βαθμούς στην Power Stage) με τον Ogier να τερματίζει πέμπτος. Ωστόσο θα ήταν πολύ πιο πίσω αν χθες δεν του έδινε τη θέση του ο Evans και σήμερα ο Teemu Sunninen μέσω μιας ποινής χρόνου που πήρε στην ανασυγκρότηση. 
Πλέον η διαφορά τους είναι στους 21 βαθμούς.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο  Paddon που έσωσε την τιμή της Hyundai και με τη θέση που πήρε τη βοήθησε να μείνει στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών.

wrc

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube