Ράλι Φινλανδίας: Ο Østberg ταχύτερος όλων στο shakedown

Ράλι Φινλανδίας: Ο Østberg ταχύτερος όλων στο shakedown

Στη δεύτερη θέση ο Breen και στην τρίτη ο Latvala. 

Ο Mads Østberg ήταν ο ταχύτερος όλων στο shakedown του αγώνα στη Φινλανδία. 
Ο Νορβηγός σταμάτησε τα ρολόγια 0,6 δευτερόλεπτα εμπός από τον ομόσταυλο του Craig Breen στη μήκους 4,26 km ειδική  Vesala stage κοντά στη βάση ράλι στη Jyväskylä. Ο τοπικός ήρωας Jari-Matti Latvala ολοκλήρωσε με την τρίτη καλύτερη επίδοση με το Toyota Yaris.

Η Citroën άλλαξε τις ρυθμίσεις στην εμπρός ανάρτηση του C3 και ο Østberg δήλωνε ευτυχής απο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τόσο στα στενά κομμάτια, όσα και στα πατημένα.

Δουλέψαμε σκληρά με το αυτοκίνητο για να το φέρουμε εκεί που θέλουμε πραγματικά, είπε. Τα μηχανικά μέρη είναι ίδια, αλλά οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις που βελτίωσαν τη σταθερότητα και της αντιδράσεις του αυτοκινήτου. Παράλληλα άλλαξα και εγώ φιλοσοφία οδήγησης «χρησιμοποιώντας» περισσότερο πλέον το εμπρός μέρος του, από το πίσω. 
Ο Østberg ήταν ο μοναδικός οδηγός που έκανε χρόνο κάτω από τα δύο λεπτά στο πρώτο πέρασμα. Ο Ott Tänak πήγε καλύτερα στο δεύτερο πέρασμα πριν ο Østberg επανέλθει και πάλι στην κορυφή στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα του.

Ο Breen δοκίμασε πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις για το C3 του και έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πέμπτη και τελευταία προσπάθειά του. Ο τρίτος ταχύτερος χρόνος του Latvala ήρθε στο τελικό του πέρασμα.

Η Toyota αντικατέστησε το κιβώτιο ταχυτήτων στο Yaris του Tänak το πρωί. Ο Teemu Suninen, οδηγώντας ένα Ford Fiesta, και ο Thierry Neuville, με το Hyundai i20, ολοκλήρωσαν την εξάδα των καλύτερων χρόνων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube