Ράλι Μόντε Κάρλο: Σοκ από την έξοδο Tanak - Η Toyota στο «1-2»

Ράλι Μόντε Κάρλο: Σοκ από την έξοδο Tanak - Η Toyota στο «1-2»

Ogier, Evans και Neuville «ζωντανοί» στη μάχη για την πρώτη θέση.

Η καλύτερη αρχή για την Toyota και η χειρότερη για τη Hyundai.
Kάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη σημερινή ημέρα του αγώνα, καθώς η μεν πρώτη βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις της προσωρινής κατάταξης, η δε δεύτερη λαχτάρισε όταν είδε τον περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή, στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματά της να έχει μια πολύ άσχημη έξοδο. 

Ευτυχώς, τόσο o Tanak όσο και ο συνοδηγός του ο Jarveola, είναι καλά στην υγεία τους, αλλά θα παρεμείνουν στο νοσκομείο της Gap μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους. 

toy

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί στην πρώτη θέση της προσωρινής κατάταξης να φιγουράρει ο Ogier αλλά ο Evans ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, κερδίζοντας τρεις από τις έξι ειδικές της ημέρας και μόλις στην τελευταία ειδική έχασε χρόνο από ένα στιγμιαίο λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Ogier να βρεθεί πρώτος. H διαφορά τους είναι μόλις 1,2 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση της προσωρινής κατάταξης βρέθηκε ο Thierry Neuville, που παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο πέρασμα κατάφερε να πλασσαριστεί σε καλή θέση και να είναι μέσα στην αυριανή μάχη με διαφορά 5,2'' από τον Evans και 6,4'' από  τον Ogier. 

loe

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Loeb, ο οποίος όμως βρίσκεται πολύ πίσω από τη μάχη των τριών πρώτων. Συγκεκριμένα είναι 
1:06.9'' πίσω από τον πρώτο Ogier και 1:00.5'' πίσω από τον Neuville. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής λέει πως δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα καθώς ο δρόμος είναι βρώμικος από τις «μπούκες» των προπορευομένων. 
Ωστόσο, η τέταρτη θέση του, δεδομένης και της απουσίας πλέον του Tanak, είναι πολύτιμη για την ομάδα και ο Loeb δεν δείχνει να απειλείται από τον πέμπτο Lappi που βρίσκεται 50,3'' πίσω του. Ο τελευταίος δεν είναι διόλου ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του. 

kal

Την εξάδα συμπληρώνει ο Kalle Rovanpera στην πρώτη εμφάνιση με το Yaris WRC. που προσπαθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες του δρόμου στην πρώτη του με το Yaris WRC, με τους χρόνους του πάντως, όσο προχωράει ο αγώνας να βελτιώνονται.


Στο WRC2 o Mads Ostberg (Citroen C3) ολοκλήρωσε το σκέλος 13,9'' εμπρός από τον Νορβηγό Ole Christian Veiby (Hyundai i20), ενώ στο WRC3 προηγείται ο Eric Camilli (Citroen C3).

Τo αυριανό σκέλος περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές, με εξαιρετικά δύσκολες και ευμετάβλητες συνθήκες σε ό,τι έχει να κάνει με το οδόστρωμα που συνεπάγεται πονοκέφαλο στην επιλογή ελαστικών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube