Ράλι Μonte Carlo: Παράσταση για τρεις [video]

Ράλι Μonte Carlo: Παράσταση για τρεις [video]

Evans, Ogier, Neuville θα δώσουν την Κυριακή τη μάχη για τη νίνη. 

Το Ράλι Monte Carlo δικαιολογεί για μια ακόμη φορά τη φήμη του, καθώς τρεις οδηγοί μπαίνουν στην τελική ευθεία με ίσες πιθανότητες για τη νίκη. 

Μετά τις ειδικές του Σαββάτου, οι Elfyn Evans και Scott Martin βρίσκονται στην πρώτη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης έχοντας πίσω τους στα 4,9’’ τους ομόσταυλούς τους Sebastien Ogier -Julien Ingrassia, ενώ στα 6,4’’ στην τρίτη θέση βρίσκεται το πλήρωμα της Hyundai οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul. 

Όπως φαίνεται στα 63,54 αγωνιστικά χιλιόμετρα της Κυριακής όλα μπορεί να συμβούν και το αποτέλεσμα είναι ανοικτό από κάθε άποψη. 

Στο πρώτο πέρασμα από τις δύο σημερινές επαναλαμβανόμενες ειδικές τα πληρώματα συνάντησαν χιόνι και πάγο στα υψηλότερα σημεία τους, αλλά οι περισσότεροι είχαν προνοήσει και είχαν φορέσει ελαστικά με καρφιά. Neuville και Evans σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στο πρώτο πέρασμα με το δεύτερο να αποδεικνύεται ακόμη πιο πολύπλοκο αλλά και πιο γρήγορο καθώς ο πάγος σε πολλά σημεία είχε λιώσει.  

ogier

Εδώ ο Neuville πήρε κεφάλι και κέρδισε και τις δύο ειδικές για να βρεθεί, όπως προείπαμε, 6,4’’ από την κορυφή και μόλις 1,5’’ πίσω από τον δεύτερο Ogier. 

O τελευταίος, έχοντας και τη μεγαλύτερη εμπειρία από το Mόντε είναι και αυτός που με βάση τις πιθανότητες έχει και τις περισσότερες ελπίδες για τη νίκη, αν και ο Evans δείχνει εξαιρετικά γρήγορος και σταθερός. Πιστεύοντας ότι ο Makinen δεν θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα με εσωτερικές εντολές από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς, η μάχη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Toyota προβλέπεται συναρπαστική με τον Neuville να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αντίπαλος. Άλλωστε ο Βέλγος θέλει όσο τίποτα άλλο τη νίκη, καθώς ο “εσωτερικός” του αντίπαλος, ο Ott Tanak, μετά το ατύχημα που είχε θα φύγει από το Μόντε Κάρλο μη μηδέν βαθμούς. 

neuville

Πιο πίσω, στην τέταρτη θέση, αλλά με τη χαώδη διαφορά των 2:24.3’’ από την κορυφή, συναντάμε τους Sebastien Loeb-Daniel Elena που δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να πιάσουν τον ρυθμό των τριών πρώτων. Ο Loeb έχει πίσω του στα 14,1’’ τους Esapekka Lappi-Janne Ferm που αναμένεται να κυνηγήσουν την τέταρτη θέση από τους εννέα φορές παγκόσμιους πρωταθλητές, μολονότι το Fiesta δεν δείχνει να είναι τόσο ανταγωνιστικό. 

Πίσω από τον Lappi οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen με το Toyota Yaris WRC συμπληρώνουν την εξάδα. Ο νεαρός οδηγός δείχνει σταθερός και αρκούντως γρήγορος και έχει όλες τις προϋποθέσεις να διακριθεί πολύ σύντομα. 

Πιο πίσω, οι Eric Camilli-FX Buresi προηγούνται στο WRC3 και βρίσκονται στην 8η θέση της γενικής, ενώ οι Mads Ostberg-Torstein Eriksen από την ένατη θέση της γενικής κατάταξης προηγούνται στην WRC2.

Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές με δύο περάσματα από τη θρυλική Col de Turini, όπου παραδοσιακά οι φίλοι του σπορ στήνουν αληθινό πανηγύρι. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει  στο δεύτερο πέρασμα από την La Cabanette –Col de Braus που είναι και η Power Stage του αγώνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube