Ράλι Monte-Carlo: Ogier-Neuville θα λύσουν αύριο τις διαφορές τους

Ράλι Monte-Carlo: Ogier-Neuville θα λύσουν αύριο τις διαφορές τους

Μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου ανάμεσα σε Loeb και Latvala. 

Μπορεί ο Tanak να κέρδισε σήμερα και τις 4 ειδικές της ημέρας αλλά η υπόθεση νίκη είναι πλέον θέμα των Sebastien Ogier και Thierry Neuville με τη μάχη να κρίνεται αύριο. Η απόσταση που τους χωρίζει είναι μόλις 4,3” υπέρ του Γάλλου ο οποίος δείχνει να ελέγχει, ωστόσο στον συγκεκριμένο αγώνα τίποτε δεν είναι βέβαιο αν δεν πέσει η καρό σημαία. 

Πίσω, για την τρίτη θέση του βάθρου, τη μάχη δίνουν οι Sebastien Lοeb και Jari Matti Latvala, αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε τον Εσθονό που σήμερα απέδειξε ότι είναι και ταχύς και σταθερός. 

Σήμερα, στη… ρουλέτα επιλογής ελαστικών σχεδόν όλοι ακολούθησαν την ίδια συνταγή, με τον Tanak να αλλάζει και τις ρυθμίσεις του Yaris. Ο Εσθονός έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του και έγραψε τον καλύτερο χρόνο με τον Meeke που δείχνει να έχει αναγεννηθεί να ακολουθεί. Ακολούθησε ο Ogier εμπρός από τον Neuville. Την ίδια στιγμή ο Esapekka Lappi είδε τον αγώνα του να τελειώνει εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων στο C3, την ώρα που o Mikkelsen έκανε το λάθος στην τελευταία στροφή, χτύπησε το πίσω αριστερό τμήμα του αυτοκινήτου σε ένα ανάχωμα, έχασε τον αντίστοιχο τροχό και εγκατέλειψε. 

Στην αμέσως επόμενη ειδική πάλι ο Tanak ξεπέρασε τις δύσκολες συνθήκες  και έγραψε τον πρώτο χρόνο εμπρός από τους Latvala και Neuville. Και ενώ o Evans τελειώσε τον αγώνα του μετά από μια έξοδο που είχε , ο Οgier έκανε τον πέμπτο χρόνο εμπός από τον Meeke. Ο Loeb έκανε τον έκτο χρόνο πίσω από τον Suninen, χάνοντας κάποια δευτερόλεπτα όταν του έσβησε ο κινητήρας στην  εκκίνηση την ειδικής. 

Στο δεύτερο σκέλος της ημέρας, που είναι η επανάληψη των πρωινών ειδικών, ο Tanak πήρε την τρίτη ειδική της ημέρας, εμπρός από τον Meeke που έκανε το δεύτερο χρόνο. Τρίτος ο Neuville που ψαλίδισε αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά από τον Ogier. Την ίδια στιγμή ο Loeb  σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης εμπρός από τον Latvala, στη μεταξύ τους μάχη για την τρίτη θέση στο αυριανό βάθρο. 

Η τελευταία ειδική της ημέρας βρήκε πάλι τους Tanak και Meeke να κάνουν το “1-2”, με το Ogier να φέρνει στη διαφορά από τον Neuville στα 4,3”. Στην τρίτη θέση της προσωρινής κατάταξης είναι ο Loeb εμπρός από τον Latvala με τη διαφορά τους στα 2,3”, ενώ 15” πίσω από τον οδηγό της Toyota έρχεται… με φούρια ο Tanak. 

H αυριανή κρίσιμη μέρα έχει συνολικά 63,98 αγωνιστικά χιλιόμετρα μοιρασμένα σε δύο επαναλαμβάνομενες ειδικές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube