Ράλι Monte-Carlo: O Tanak σέρνει το χορό

Ράλι Monte-Carlo: O Tanak σέρνει το χορό

Ο Εσθονός έδειξε ότι θέλει με το "καλησπέρα" να μπει στο κυνήγι της νίκης και του τίτλου.

Δύο ειδικές και μάλιστα νυκτερινές είχε το πρόγραμμα της Παρασκευής στο Ράλι Μonte-Carlo και η ολοκλήρωσή τους βρήκε τον Tanak να προηγείται στην προσωρινή γενική κατάταξη.

Οι συνθήκες ήταν αυτές που συνάδουν στο DNA του αγώνα και η εμπειρία σε συνδυασμό με την επιλογή των ελαστικών ήταν αυτή που καθόρισε σε μαγάλο βαθμό τις επιδόσεις. 

Στην πρώτη ειδική που είχε και χιόνι αλλά και πάγο, ο Tanak επιβεβαίωσε ότι δεν έχει χάσει ίχνος από την περυσινή του φόρμα και να σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, ενώ την δεύτερη ειδική κέρδισε ο Neuville. Ωστόσο ο Εσθονός παρέμεινε στην πρώτη θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης χάρη στη διαφορά που είχε πάρει από την εναρκτήρια ειδική. 

Ο Ogier στην πρώτη του εμαφάνιση με το C3 WRC έγραψε πολύ καλούς χρόνους και τελείωσε την ημέρα 9,1’’ πίσω από τον Tanak και 5,2” εμπρός από τον τρίτο Neuville. O Οgier δηλώνει ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και δείχνει ότι θα ακολουθήσει τη γνωστή του τακτική όντας μέσα στη μάχη της νίκης, πηγαίνοντας γρήγορα αλλά δίχως τεράστια ρίσκα και ελέγχοντας τον ρυθμό των άλλων. Άλλωστε είναι μαέστρος σε αυτό όπως έχει αποδείξει. 

Ο Meeke στην πρώτη του εμφάνιση με την Toyota ξεκίνησε πολύ καλά, έκανε τον δεύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική αλλά στη συνέχεια είχε ένα κλατάρισμα και βρέθηκε να χάνει πολύτιμο χρόνο πέφτοντας στην 7η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης, εμπρός από τον Loeb ο οποίος “πλήρωσε” την λάθος επιλογή ελαστικών, που τον δυσκόλεψε πάρα πολύ στη δεύτερη ειδική. 

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας η εγκατάλειψη του Suninen στην πρώτη ειδική, όταν ένα οδηγικό λάθος τον έριξε σε παρακείμενο χαντάκι όπου και κόλησε. 

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει 125 αγωνιστικά χιλιόμετρα και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε επίπεδο μάχης για την κορυφή, με τις συνθήκες στο οδόστρωμα να είναι το ίδιο πολύπλοκες όσο και στα περισσότερα ράλι Monte-Carlo. 

re

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube