Ράλι Monte Carlo: Ο Neuville κατακτά το Πριγκιπάτο

Ράλι Monte Carlo: Ο Neuville κατακτά το Πριγκιπάτο

Ο Βέλγος κέρδισε και την Power Stage φεύγοντας από το Μονακό με 30 βαθμούς. 

Η Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα, ξεκίνησε με τον Neuville να βρίσκεται στην 3η θέση , με διαφορά 6,4’’ από τον πρώτο Evans και 1,5’’ από τον δεύτερο Ogier. 

O Bέλγος όμως φάνηκε ότι ήθελε τη νίκη πιο πολύ από όλους αλλά και μπορούσε να το πετύχει. Με το καλημέρα λοιπόν έκανε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική και πέρασε δεύτερος, στο 1,4’’ πίσω από την κορυφή. Αμέσως μετά σταμάτησαν και πάλι το χρονόμετρο στην καλύτερη επίδοση της δεύτερης ειδικής περνώντας πρώτοι με διαφορά 4’’ από τον δεύτερο. 

Η συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν απλά διαδικαστικό θέμα. Ο συνδυασμός Neuville-Hyundai i20WRC δούλευε ιδανικά και ο Βέλγος όχι μόνο κέρδισε και τα άλλα δύο περάσματα από τις ειδικές της ημέρας και έτσι όχι μόνον κέρδισε τον αγώνα (για πρώτη φορά στην καριέρα του), αλλά πήρε και τους έξτρα βαθμούς της Power Stage φεύγοντας από το Πριγκιπάτο με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών. 

Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση σήμερα να ακολουθήσουν τον ρυθμό του οδηγού της Hyundai και αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση, μόλις 1,7΄΄εμπρός από τους εξαιρετικούς σε όλο τον αγώνα Elfyn Evans-Scott Martin.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Esapekka Lappi-Janne Ferm (Ford Fiesta WRC), γράφοντας καλούς χρόνους και εκμεταλλευόμενοι την καταστροφική μέρα των Sebastien Loeb-Daniel Elena που βρέθηκαν τελικά έκτοι καθώς του πέρασαν και οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen. Οι εννέα φορές παγκόσμιοι πέρα από το γεγονός ότι έκαναν μια ριψκίνδνη επιλογή ελαστικών που δεν τους βγήκε, είχαν και μια έξοδο από την οποία έχασαν πολύ χρόνο και επέστρεψαν στον αγώνα χάρη στη βοήθεια των θεατών. 

Ο Loeb δήλωσε απογοητευμένος από την επίδοσή του, αλλά υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει δριμύτερος στους αγώνες που θα πάρει μέρος με τα χρώματα της Hyundai. 

Στις κατηγορίες  WRC3 και WRC2 κυριάρχησαν πληρώματα με Citroen με τους Eric Camilli-FX Buresi να κερδίζουν την WRC3 και τους Mads Ostberg-Torstein Eriksen να επικρατούν στο WRC2. 

Επόμενος αγώνας για το WRC, το Ράλι Σουηδίας στις 13-16 Φεβρουαρίου. •

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube