Ράλι Monte Carlo: Νίκη και ρεκόρ για τον Sébastien Ogier

Ράλι Monte Carlo: Νίκη και ρεκόρ για τον Sébastien Ogier

Ο Γάλλος συμπλήρωσε οκτώ νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα και συνολικά 50 στο WRC. 

O Sébastien Ogier κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το ράλι Monte Carlo και παράλληλα έσπασε το ρεκόρ του Sebastien Loeb που μετρούσε 7 νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα, αφού πέτυχε την 8η δική του νίκη. 

Στο βάθρο τον πλαισίωσαν ο ομόσταβλός του στην Toyota, Elfyn Evans, με την τρίτη θέση να πηγαίνει στον οδηγό της Hyundai, τον Thierry Neuville.

Με τη νίκη του αυτή ο Γάλλος έφτασε συνολικά τις 50 στο WRC και το πανηγύρισε δεόντως δηλώνοντας πως το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό σε όλη της διάρκεια του αγώνα και προσωπικά δεν μετανοώ που αποφάσισα να μείνω για ένα ακόμη χρόνο στην ενεργό δράση. 

Η δεύτερη θέση των Elfyn Evans και Scott Martin δεν ήταν απλά η καλύτερή τους επίδοση μέχρι τώρα στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά έδωσε το δικαίωμα και στον καινούργιο αρχηγό της ομάδας, στον Jari Matti Latvala  να πανηγυρίσει, σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση Kalle Rovanpera τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών. 

Με την εγκατάλειψη του Tanak ο Thierry Neuville κλήθηκε να σηκώσει όλο το βάρος της προσπάθειας της Hyundai και με δεδομένο ότι είχε και καινούργιο συνοδηγό, τον Martijn Wydaeghe, τα κατάφερε περίφημα.  

Εξαιρετικά τα κατάφερε και ο νεαρός Kalle Rovanpera που μπορεί και να τερμάτιζε τρίτος αν δεν είχε ένα κλατάρισμα στο ξεκίνημα της τρίτης ημέρας του αγώνα. 

Στην 5η θέση τερμάτισαν οι Dani Sordo και Carlos Del Barrio, εμπρός από τον  Takamoto Katsuta, ενώ στην 7η θέση της γενικής κατάταξης και πρώτος στην κατηγορία Rally2 τερμάτισε ο  Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia. 

Επόμενος αγώνας του WRC, σε ένα μήνα, στις 26-28 Φεβρουαρίου με το νέο στο θεσμό ράλι Arctic Φινλανδίας, στην περιοχή του Ροβανιέμι. Ο αγώνας αυτό αντικαθιστά το ράλι Σουηδίας που ακυρώθηκε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube