Ράλι Μεξικό: Τα πήρε όλα ο Ogier

Ράλι Μεξικό: Τα πήρε όλα ο Ogier

O Γάλλος έφυγε από το Μεξικό με 30 βαθμούς κερδίζοντας και τον αγώνα και την Power Stage.

Ο Sebastien Ogier έκανε αυτό που ξέρει πολυ καλά στο Μεξικό που δεν είναι τίποτε άλλο από το να κερδίζει. Και σήμερα πήρε την πέμπτη του νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα και τη δεύτερη της Citroen στο φετινο πρωτάθλημα που δίκαια πανηγυρίζει.

Ο Γάλλος έδειξε από την αρχη ποιες ήταν οι προθέσεις του μπήκε επικεφελής του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος κερδίζοντας και τους πέντε βαθμούς της Power Stage, βάζοντας στο καλάθι του συνολικά τριάντα βαθμούς όσους και ο Tanak στον προηγούμενο αγώνα της Σουηδίας. Είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου και αποδείχθηκε εξαιρετικά γρήγορος και σταθερός αλλά και τυχερός, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από πολλές ατυχίες των αντιπάλων του, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να κινηθούν ταχύτερα από τον Ogier. 

Στη δεύτερη θέση ο Tanak που σήμερα ανέβηκε εκεί προσπερνώντας τον Evans που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επίθεση του Εσθονού. Δεδομένων των συνθηκών ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο οδηγός της Toyota ο οποίος δεν φάνηκε να πιέζει (ή να μπορεί να πιέσει) στην Power Stage μένοντας εκτός βαθμών στην έξτρα αυτή δοκιμασία. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Evans που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα όλες τις ημέρες αλλά σήμερα δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Εσθονό. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα ο Tanak παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 65 βαθμούς έναντι 61 του Ogier που πέρασε δεύτερος. Τρίτος δέκα βαθμούς πίσω από τον οδηγό της Toyota βρίσκεται ο Neuville. 

Στο μεταξύ, αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα το Μεξικό αυτοί είναι οι οδηγοί και η ομάδα της Hyundai. Μπορεί ο Nauville να πήρε τους βαθμούς της 4ης θέσης και άλλους τρεις από την Power Stage, αλλά το κλατάρισμα της πρώτης ημέρας του στέρησε τη δυνατότητα να μείνει στη μάχη της κορυφής, την ώρα που οι εγκαταλείψεις των Mikkelsen και Sordo την Παρασκευή (συνέχισαν με Rally 2) δεν ήταν αυτο που ήθελαν στην κορεάτικη ομάδα. 

Πολύ καλή η εμφάνιση του Meeke που έχασε στο νήμα τη νίκη στην Power Stage μολονότι και αυτός έχει δικαίωμα να παραπονιέται για ατυχίες που του στέρησαν κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση της γενικής καταταξης. Πάντως ο Βρετανός συνεισέφερε στο να πάρει βαθμούς η ομάδα του και έτσι η Toyota παραμένει πρώτη στον πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 86 βαθμούς, ακολουθούμενη από τη Citroen που έχει 78 και τη Hyundai που είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τους Γάλλους. 

Επόμενος αγώνας αυτός στην Κορσική, στον ασφάλτινο αγώνα που θα ξαναδούμε τον Loeb στο μπάκετ του Hyundai i20WRC, στις 28-31 Μαρτίου. Στη συνέχεια το WRC θα ταξιδέψει πίσω στη Λατινική Αμερική για τους αγώνες της Αργεντινής και της Χιλής που φέτος μπαίνει στο καλαντάρι.

results

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube