Ράλι Μεξικό: Με απρόοπτα στην σούπερ ειδική ξεκίνησε ο αγώνας

Ράλι Μεξικό: Με απρόοπτα στην σούπερ ειδική ξεκίνησε ο αγώνας

Ακυρώθηκε η ειδική λόγω προβλήματος σε ένα τεχνητό άλμα – Σήμερα το «κυρίως πιάτο» με οκτώ ειδικές.

Με απρόοπτα ξεκίνησε το ράλι στο Μεξικό. Συγκεκριμένα η σούπερ ειδική που έπεται της τελετής εκκίνησης, στο Guanajuato, διεκόπη λόγω προβλήματος στη διαδρομή.
Η συγκεκριμένη ειδική είναι περισσότερο ένα show, όμως ένα τεχνητό άλμα που είχε τοποθετηθεί λίγο πριν τον τερματισμό μάλλον είχε σχεδιαστεί λάθος με αποτέλεσμα κατά την προσγείωση τα αυτοκίνητα να χτυπούν «άγαρμπα» το εμπρός μέρος. Οι Lappi, Mikkelsen και Meeke που πέρασαν πρώτοι αντιμετώπισαν έντονα το πρόβλημα και μετά από ενημέρωση προς τους οργανωτές, οι τελευταίοι αποφάσισαν να ακυρώσουν την ειδική.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι υπόλοιποι οδηγοί να πάρουν όλοι τον χρόνο του Meeke που ήταν και ο τελευταίος, ενώ τον καλύτερο χρόνο έγραψε ο Lappi ακολουθούμενος από τον Mikkelsen.

Μικρό το κακό σε κάθε περίπτωση για τους οδηγούς με τους μόνους που έμειναν με την απογοήτευση να είναι οι θεατές που παραδοσιακά κατακλύζουν τη συγκεκριμένη ειδική για να πάρουν μια πρώτη γεύση από τον αγώνα.

To shakedown

Νωρίτερα, και στη διάρκεια του shakedown που είχε προηγηθεί της εκκίνησης, εκείνος που λαχτάρησε ήταν η Toyota και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tanak, ο οποίος εξαιτίας ενός προβληματικού αισθητήρα εγκατέλειψε στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια, παρκάροντας το Yaris μέσα στην ειδική. Ο Εσθονός δεν έκανε κανένα πέρασμα από το shakedown, αλλά οι μηχανικοί της Toyota διόρθωσαν το πρόβλημα και έτσι ο Tanak εμφανίστηκε κανονικά στην εκκίνηση και στην σούπερ ειδική. Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν κάποιος οδηγός δεν ολοκληρώσει το shakedown.
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως στο shakedown τον ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Mekke με την πεντάδα να συμπληρώνουν κατά σειρά κατάταξης οι Mikkelsen, Neuville, Sordo και Ogier.

O «αληθινός» αγώνας ξεκινά σήμερα Παρασκευή στις 18:18 ώρα Ελλάδος με το πρώτο σκέλος να περιλαμβάνει συνολικά 115 αγωνιστικά χιλιόμετρα μοιρασμένα σε οκτώ ειδικές διαδρομές, ανάμεσα στις οποίες και η γνωστή El Chocolate των 31,57 χιλιομέτρων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube