Ράλι Μεξικό: Ενα βήμα από τη νίκη ο Ogier

Ράλι Μεξικό: Ενα βήμα από τη νίκη ο Ogier

Γκρίνια από Meeke για ακύρωση ειδικής που ισχυρίστηκε πως η Citreon παίζει “βρώμικα παιχνίδια”.

O Sebastien Ogier είναι ένα βήμα πριν η νίκη στο Μαξικό, αφού ξεπέρασε τις δυσκολίες του Σαββάτου με τη βοήθεια και της τύχης. Στην πρώτη κιόλας ειδική της ημέρας ο Γάλλος είχε ένα κλατάρισμα το οποίο θα του κόστιζε πολύ αν δεν υπήρχε η έξοδος του Lappi στην ίδια ειδική που τελικά έγινε αιτία αυτή να ακυρωθεί και ο Ogier να πάρει εικονικό χρόνο συν κάποια δεύτερα επιπλέον λόγω του κλαταρισμένου ελαστικού. Η απόφαση αυτή του αλυτάρχη έτυχε ιδιαίτερα έντονης κριτικής ειδικά από τον Meeke που μίλησε για “βρώμικο παιχνίδι” της Citroen που άσκησε πίεση να ακυρωθεί η ειδική βλέποντας τον Ogier να μένει εκτός μάχης αν ο αγώνας σε εκείνο το σημείο συνεχιζόνταν κανονικά. 

Ο Ogier αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Meeke αν και ρωτήθηκε σχετικά και στη συνέχεια απλά έκανε μια επίδειξη δύναμης κάνοντας κορυφαίους χρόνους και μένοντας μπροστά στην κατάταξη στην οποία τον ακολουθεί κατά πόδας ο Evans. Ο οδηγός του Fiesta κάνει έναν πολύ καλό αγώνα βάζοντας σαν πρωτεραιότητα τη δεύτερη θέση στο βάθρο που σημαίνει ότι αγωνίζεται όχι τόσο να περάσει τον Ogier όσο να κρατήσει τον Tanak πίσω του. Από την άλλη ο Εσθονός έχει εξαπολύσει επίθεση και έχει μειώσει τη διαφορά του από τον Evans στα 2,2” και είναι βέβαιο ότι σήμερα Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα θα τα δώσει όλα για να είναι αυτός που θα τερματίσει δεύτερος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι μάλλον δύσκολο ο Tanak να μην πετύχει το στόχο του. 

Πίσω από τον Tanak στα 46,5” βρίσκεται ο Neuville που δεν απειλείται από τον πέμπτο Meeke (είναι πίσω του σχεδόν 3,5 λεπτά), αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορεί και να απειλήσει τον Tanak. Ετσι ο Βέλγος θα βάλει στόχο τους βαθμούς της 4ης θέσης και όσους περισσότερους μπορέσει να μαζέψει από την Power Stage. Ο Meeke από την πλευρά του, έχασε κάθε ελπίδα όταν στην επόμενη ειδική από αυτήν που ακυρώθηκε και που κέρδισε, είχε ένα σκασμένο λάστιχο και ένα σπασμένο αμορτισέρ, ενώ λίγο αργότερα αντιμετώπισε και πρόβλημα με το κιβώτιο. 

Στα αξιοσημέιωτα της χθεσινής ημέρας το συμβάν με τον Mikkelsen στην ειδική Guanajuatito, όταν βρήκε μπροστά του μια κλειστή πόρτα και αναγκάστηκε να σταματήσει για να την ανοίξει ο συνοδηγός του χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Οι οργανωτές του έδωσαν σε αυτή την ειδική εικονικό χρόνο υπολογίζοντας την καθυστέρησή του αλλά το συμβάν σχολιάστηκε δυσμενώς για το επίπεδο της οργάνωσης του αγώνα. 

Η σημερινή τελευταία ημέρα περιλαμβάνει 4 ειδικές με συνολικό μήκος 60 χιλιομέτρων και ξεκινά στις 17:03 ώρα Ελλάδος με την καθοριστική Power Stage να ξεκινά στις 20:18. 

Όπως φαίνεται ο Ogier δύσκολα θα χάσει τη νίκη αφού μπορεί και ξέρει να ελέγξει τη διαφορά των 27’’ που τον χωρίζουν από τον Evans με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει μια όμορφη μάχη με τον Tanak. 

resu

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube