Ράλι Μεγάλης Βρετανίας: Μάχη για τον τίτλο [video]

Ράλι Μεγάλης Βρετανίας: Μάχη για τον τίτλο [video]

Tρεις γύρους πριν την ολοκλήρωση του θεσμού το θέατρο των επιχειρήσεων μεταφέρεται στα βρετανικά δάση.

Η νίκη του Ogier στην Τουρκία άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη για τον τίτλο και πλεόν όλα είναι ανοικτά.
Ο Tanak παρά την εγκατάλειψή του στη Μαρμαρίδα εξακολουθεί να προηγείται στο πρωτάθλημα με 210 βαθμούς αλλά ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πολύ κοντά έχοντας 193 βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο Neuville έχει πέσει 30 βαθμούς πίσω από τον Εσθονό και θέλει πάση θυσία νίκη για να μπορέσει να πλησιάσει την κορυφή και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.
Την ίδια στιγμή, στους κατασκευαστές η Hyundai προηγείται με 314 βαθμούς με την Toyota να την ακολουθεί με 295, διαφορά που ανατρέπεται πάρα πολύ εύκολα, ενώ στην τρίτη θέση με 259 βαθμούς βρίσκεται η Citroen που μάλλον δεν ελπίζει για τίτλο.

Όλα λοιπόν, ή σχεδόν όλα, θα κριθούν στα Βρετανικά δάση, εκεί που το WRC θα βρεθεί αυτό το τριήμερο.
Αγώνας δύσκολος και με πολλές ιδιαιτερότητες έχει μακρά ιστορία στο καλαντάρι. ΟΙ καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την υφή των διαδρομών θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, καθώς η βροχή και η λάσπη είναι αυτήν την εποχή ο κανόνας στη βρετανική επαρχία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον φετινό αγώνα, η έδρα του έφυγε από το Deeside και πήγε πίσω στην πόλη Llanunho της Ουαλίας. Η εκκίνηση θα γίνει μέσα στο Λίβερπουλ και στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο Oulton Park για την εναρκτήρια υπερειδική.
Ο αγώνας μετρά συνολικά 22 ειδικές διαδρομές με 312,75 αγωνιστικά χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 152 να είναι το Σάββατο, όπου μάλιστα δεν υπάρχει και ενδιάμεσο σέρβις. Αναμφισβήτητα αυτή είναι η πιο απαιτητική ημέρα του αγώνα.

Για τους λάτρεις των στατιστικών να πούμε ότι από τους εν ενεργεία οδηγούς (αλλά και γενικά) τις περισσότερες νίκες έχει ο Ogier (5). Ο Γάλλος έχει αναμφισβήτητα το πάνω χέρι στον συγκεκριμένο αγώνα και με δεδομένο ότι το C3 δουλεύει καλά πλέον στον χώμα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Ωστόσο Neuville και Tanak δεν θα τον αφήσουν να κάνει περίπατο…

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον περυσινό αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube